Škola primenjenih umetnosti
  INFO    UPIS    UČENICI    AKTIVNOSTI    GALERIJA    ŠKOLA    KONTAKT  

2007.      

umetnicka

umetnicka IZLOŽBA - Godina Dositeja Obradovića

Izložba Škole za umetničke zanate posvećena jubileju:
Godina Dositeja Obradovića - 13. 12–27. 12. 2007. - Galerija Škole

Izložbu je otvorila g-đa Ljiljana Čubrić, upravnica Vukovog i Dositejevog muzeja u Beogradu.

>> POGLEDAJTE FOTOGRAFIJE

>> POGLEDAJTE PRILOG TV SABAC (2 MB - wmv)

 

FILANTROPIJA – ODGOVORNOST SVIH NAS

aukcijaŠkola za umetničke zanate je, zajedno sa udruženjem građana ''Feniks''- centar za prevenciju bolesti zavisnosti, organizovala donatorsko veče 07.12.2007. godine u sali Šabačkog pozorišta.
Ova aukcija je pokušaj promovisanja ideje davanja i početak jedne šire društvene angažovanosti na animiranju pojedinaca, privrednika i institucija kojima se može podsticati filantropija kao moralna obaveza, jer su volja da se pomogne drugome, čovekoljublje i dobročinstvo neprolazne vrednosti.
Filantropija počinje još u kući jer je porodica ta koja pomaže svojim najmlađim, bolesnim i starim a  kao neprolazna vrednost se podstiče i kroz školsko vaspitavanje.
Dobrotvornom aukcijom umetničkih predmeta učenika Škole za umetničke zanate prikupljena su sredstva namenjena Školi i fondu centra ''Feniks''.

>> POGLEDAJTE FOTOGRAFIJE

 

Cokesina2Cokesina
LIKOVNA KOLONIJA

U manastiru Čokešina od 01. 10 - 06. 10. 2007. godine održana je likovna kolonija iz kaligrafije koju je pohađalo deset učenika mačvanskih osnovnih škola i jedan osnovac iz Požarevca.
Edukatori su bili Nataša Jovanović, dipl. grafičar i nastavnik u Školi za umetničke zanate i učenici Škole za umetničke zanate: Mijailović Milan III-3 i Borović Dragomir I-3.

Gosti kolonije su bili i uvaženi profesor Aleksandar Dodig, naš najpoznatiji kaligraf i Ivan Staratimirović iz društva ’’Kultura ćirilice’’. Oni su govorili o značaju čuvanja i negovanja ćirilice kao jednog od najsavršenijih pisama današnjice i najvažnijeg segmenta u očuvanju identiteta srpskog naroda.

 

UN
Dan Ujedinjenih nacija
Na 41. konkursu povodom Dana Ujedinjenih nacija - 24. oktobra, u konkurenciji svih škola u Srbiji,  učenici Škole za umetničke zanate u Šapcu su  osvojili dve nagrade.
suz

 

igor
igor2

PODRŠKA TALENTIMA

U galeriji Škole je od 24. 09 - 12. 10. 2007. godine otvorena izložba slika i crteža talentovanog učenika trećeg razreda Igora Mitrovića koji je na Akademiji primenjenih umetnosti u Beogradu uspešno položio prijemni ispit i postao student na smeru – zidno slikarstvo. Ovom izložbom škola nastavlja da pruža podršku  talentovanim mladim ljudima i ostaje kao oslonac i u njihovom budućem radu.

 

UNKLUB ZA UJEDINJENE NACIJE
Od septembra 2007. godine u Školi počinje sa radom Klub za Ujedinjene nacije, kao vid sekcije u okviru vannastavnih oblika obrazovno-vaspitnog rada. Mentor-nastavnik je Dragana Mališić-Marković i ona će, zajedno sa ostalim članovima kluba, učestvovati u nizu aktivnosti kojima će se mladi podsticati na globalno promišljanje i aktivan odnos prema savremenom svetu, upoznavati sa ciljevima i načelima Povelje Ujedinjenih nacija i obrazovati u duhu mira, saradnje, tolerancije i poštovanja.

Prva aktivnost koja se planira je obeležavanje Međunarodnog dana mira – 21. septembra, kada će učenici izaći na ulice grada, oslikavati veliko platno – Naše nebo i lepiti papirne ptice sa porukama mira, pri čemu će najoriginalnije i najiskrenije poruke biti nagrađene.

UN1 UN2

Nagradjena poruka:
U SVAKOM OKU NEK SIJA PO JEDNO SUNCE I JEDNO VELIKO ZA CEO SVET (sugradjanka Dragana Vukovic)

Adresa Udruženja za Ujedinjene nacije Srbije (UZUNS) - www.unaserbia.rs

 

 

NARODNI MUZEJ - Šabac
11. godišnja izložba učenika Škole za umetničke zanate u Narodnom muzeju u Šapcu. Tradicionalno svakog juna u šabačkom muzeju se otvara izložba đačkih radova i traje oko mesec dana. Ove 2007. godine je otvaranje 22. juna.

 

Noc Muzeja GALERIJA KULTURNOG CENTRA
U Kulturnom centru je 08. juna 2007. godine otvorena samostalna izložba crteža tri maturanta koji su pokazali najveća ostvarenja u oblasti likovnog stvaralaštva:
Nedić Nataše, Arsenović Slobodana i Vuletić Katarine.
Izložba je otvorena do 15.06.2007. godine.


Noc Muzeja GALERIJA BIBLIOTEKE
U Biblioteci šabačkoj je, povodom jubileja – 160 godina postojanja Biblioteke šabačke, 06. juna 2007. godine otvorena izložba radova učenika Škole za umetničke zanate pod nazivom Moja biblioteka, kojom su učenici škole predstavili biblioteku i svoj odnos prema knjizi u najrazličitijim tehnikama (kaligrafske povelje, keramičke posude i reljefi, gravure na staklu i mesingu, rezbareno drvo, reljef u kamenu, slike u tehnici ulja na platnu), a za najbolje radove su nagrađeni: Kremenović Uglješa II 4, Odorović Tamara IV 1 i Janković Nevena II 2 . Izložba će biti otvotena do 20. juna 2007. godine.


Noc Muzeja GALERIJA ŠUZ
Dominantna ideja izložbe je stvaranje savremenog otvorenog ateljea učešćem učenika u realizaciji programa. Zastupljeni zanati su stilski krojači i grnčari.

Nacionalna Noć muzeja koja se po prvi put priređuje u Šapcu okuplja skoro sve institucije kulture grada. Narodni muzej, Biblioteka šabačka, Šabačko pozorište, Kulturni centar, Škola za umetničke zanate, Scena Maska, Udruženje likovnih stvaralaca, Kolektiv...
Upriličićemo kvalitetne sadržaje koji su karakteristični samo za ovu noć u prisustvu velikog broja posetilaca različitih generacija. Bogatstvo sadržaja i vesela atmosfera glavne su odlike šabačke Noći čime se grad pridružuje Evropskom projektu na više od 1900 lokacija u 42 zemlje sveta.

>>> POGLEDAJTE SNIMAK sa izložbe (3 MB - wmv)

 

PREDSTAVA - Omer i Merima
U okviru Festivala nacionalne kulture "ZLATNI VENAC" grada Šapca, učenici naše škole su se pored izložbe predstavili i pozorišnom predstavom "Omer i Merima" sa kojom su osvojili 1. nagradu na festivalu

IZLOŽBA - Šabac, moj grad
U okviru gradske manifestacije Šabacke zimske carolije, posvecene novogodišnjim praznicima, u Školi za umetnicke zanate je 18.12.2006. godine otvorena izložba slika pod nazivom - Šabac, moj grad.

PERFORMANS - Zimske čarolije
Na ulicama Šapca je 26. 12. 2006. godine, pod pokroviteljstvom Opštine Šabac, Škola za umetničke zanate organizovala mali likovni performans posvećen predstojećim novogodišnjim praznicima, u okviru manifestacije na nivou grada - Zimske čarolije.

MASKENBAL - KC
U klubu Kulturnog centra u Šapcu, u organizaciji učenika Škole za umetničke zanate, 30. 11. 2006. godine održan je maskenbal posvećen Noći veštica. Žurka je bila odlična, nije bilo preplašenih...

PAKETIĆI
U Školu za umetnicke zanate Deda Mraz je stigao 29. 12. 2006. godine i podelio 25 novogodišnjih paketica deci zaposlenih radnika. Sa Deda Mrazom je doputovala i lepa Sneguljica – Tatjana Mijic.

 

 

 

ARHIVA ŠKOLSKIH AKTIVNOSTI
(školska godina - polugodište)

  2023/24. II     2023/24. I     2022/23. II  

 

ARHIVA ŠKOLSKIH AKTIVNOSTI
(kalendarska godina)

  2022.     2021.     2020.     2019.     2018.     2017.     2016.     2015.     2014.     2013.     2012.     2011.     2010.     2009.     2008.     2007.  

 

 

::: home ::: webmail ::: contact :::
School of Applied Arts