Škola primenjenih umetnosti
  INFO    UPIS    UČENICI    AKTIVNOSTI    GALERIJA    ŠKOLA    KONTAKT  

2012.      

umetnicka POSETA  DELEGACIJE  JAPANSKOG  GRADA  FUĐIMIJA  ŠKOLI

Škola je imala čast da ugosti delegaciju japanskog grada Fuđimija, koja u Šapcu boravi povodom 30 godina potpisivanja Povelje o bratimljenju gradova Šabac i Fuđimi. Prijatelji iz dalekog Japana imali su priliku da se upoznaju sa učenicima Škole primenjenih umetnosti i da pogledaju izložbu u školskoj galeriji, a nakon toga su, u znak prijateljstva dva naroda, direktorka Škole i gradonačelnik Fuđimija razmenili i simbolične poklone.

KLIKNITE NA FOTOGRAFIJU ZA UVEĆANJE
Loading... www.spu.edu.rsLoading... www.spu.edu.rsLoading... www.spu.edu.rsLoading... www.spu.edu.rs

 


umetnicka UČENIK IZ ITALIJE NA MEĐUNARODNOJ RAZMENI U NAŠOJ ŠKOLI

U okviru programa Interkulture i svetske mreže AFS Interkulturni programi (AFS Intercultural Programs) koji se odnosi na međunarodnu razmenu učenika, Antonio Afidato, učenik iz Italije pohađa nastavu u našoj školi do decembra 2012. godine. To je dragoceno i lepo iskustvo kroz koje se upoznajemo i zajedno učimo, jedni od dugih, a Antoniju će učenje jezika, život u drugačijem kulturnom okruženju, nova škola i nova prijateljstva svakako biti dragoceno iskustvo.
Cilj ovog programa je da učenik – živeći u stranoj zemlji, u porodici, pohađajući školu i učestvujući u životu porodice i lokalne zajednice – upozna način života i kulturu zemlje domaćina, nauči jezik, približi svoju kulturu domaćinima, oproba sebe u novim situacijama i stekne znanja i veštine koje se odnose na poznavanje, razumevanje i interakciju različitih kultura.

KLIKNITE NA FOTOGRAFIJU ZA UVEĆANJE

Loading... www.spu.edu.rsLoading... www.spu.edu.rsLoading... www.spu.edu.rsLoading... www.spu.edu.rsLoading... www.spu.edu.rsLoading... www.spu.edu.rs

 


umetnicka DAR BIVŠEG UČENIKA ŠKOLI

Milan Rakić, diplomirani keramičar, poklonio je našoj, a svojoj bivšoj školi skulpture koje je izlagao na Belefu 2012.
''Svet keramike me je oduvek privlačio. Sećam se da sam kao dete voleo da oblikujem glinu, a kasnije,  kada sam upisao Školu za umetničke zanate, danas Školu primenjenih umetnosti, obrazovni profil – grnčar, dobio sam priliku da svoju veštinu usavršavam i da sve ono što sam u srednjoj školi naučio, uz podršku dragih profesora, danas mogu da primenim. Naravno, znanja koja sam dobio na Fakultetu primenjenih umetnosti Univerziteta u Beogradu, na odseku-keramika, gde sam diplomirao ove godine, takođe su mi dragocena. Skulpturu pod nazivom ''Dimnjaci'' realizovao sam na Međunarodnoj koloniji ''Tera'' u Kikindi i ona je izabrana da bude deo postavke u okviru ovogodišnjeg ''Belefa''. Želeo sam da skulpturu poklonim instituciji u kojoj sam proveo divne četiri godine - svojoj bivšoj školi, u kojoj sam, inače, rad sa glinom najviše i zavoleo''.

KLIKNITE NA FOTOGRAFIJU ZA UVEĆANJE

Loading... www.suz.edu.rsLoading... www.suz.edu.rsLoading... www.suz.edu.rs

 

umetnicka VRŠNJAČKA MEDIJACIJA

Seminar ''Osnaživanje mladih kroz vršnjačku medijaciju'' koji su vodile Vesna Gavrilović, psiholog i Aleksandra Horvat, član Tima za medijaciju, realizovan je 4. i 5. oktobra 2012. godine za 33 učenika naše škole od I-IV razreda. Svim učenicima podeljeni su sertifikati o pohađanju obuke.

KLIKNITE NA FOTOGRAFIJU ZA UVEĆANJE

Loading... www.suz.edu.rsLoading... www.suz.edu.rsLoading... www.suz.edu.rsLoading... www.suz.edu.rsLoading... www.suz.edu.rs

 

umetnicka KRF - NAGRADNO PUTOVANJE ZA NAŠE UČENIKE, SEPTEMBAR 2012.

Na likovnom konkursu pod nazivom ''Mi smo njihovi potomci'' dečjeg časopisa Svetosavsko zvonce Izdavačkog fonda Srpske pravoslavne crkve, specijalnu nagradu  (desetodnevno putovanje na Krf sa realizacijom programa pod nazivom Stopama naših predaka) je dobilo 9 učenika šabačke Škole primenjenih umetnosti: Đurđija Avramović, Borisav Đukić, Slavica Grujić, Dušan Mišić, Nemanja Tarabić, Vladimir Vazmić, Anita Pilić, Viktor Šumaher i Filip Rajković.
Oni su sa svojim profesorima-mentorima Natašom Jovanović i Mihailom Simovićem  boravili od 7-19. septembra u dečjem crkvenom kampu u mestu Kasiopi, zajedno sa ostalim prvonagrađenim učenicima iz Srbije i vršnjacima iz Grčke.
Osim kreativnih radionica koje su realizovane, učenici su, u okviru bogato osmišljenog programa, posetili i kulturno-istorijske spomenike: spomenik Drinske divizije u Agios Mateosu, manastir Paleokastricu sa čudotvornom ikonom bogorodice Kasiopijske, metoh manastira Svete Paraskeve u Kinopjastesu, dvorac Ahileon i VII Krfsku gimnaziju.

KLIKNITE NA FOTOGRAFIJU ZA UVEĆANJE

Loading... www.spu.edu.rsLoading... www.spu.edu.rsLoading... www.spu.edu.rsLoading... www.spu.edu.rsLoading... www.spu.edu.rsLoading... www.spu.edu.rsLoading... www.spu.edu.rsLoading... www.spu.edu.rsLoading... www.spu.edu.rsLoading... www.spu.edu.rsLoading... www.spu.edu.rsLoading... www.spu.edu.rsLoading... www.spu.edu.rsLoading... www.spu.edu.rsLoading... www.spu.edu.rs

 

umetnicka KARNEVALSKA TRUPA ŠKOLE - LUČIĆI NA 5. MEĐUNARODNOM ŠABAČKOM KARNEVALU

Učenici naše škole Lučići su 15. septembra 2012. godine imali su zapažen nastup na 5. Međunarodnom šabačkom karnevalu. Kao deo trupe, sa velikim entuzijazmom je učestvovao i Antonio Afidato, učenik iz Italije, koji pohađa našu školu u okviru projekta Interkultura. Nastavnici-mentori: Dragana Mališić Marković i Mirjana Trejgut.
’’Materijalistički svet stvara od čoveka poslušne marionete. Da stvarnost može biti drugačija pokazali su  nam učenici Škole primenjenih umetnosti. Oni nisu bili samo obične lutke, oni su Lučići’’ !

KLIKNITE NA FOTOGRAFIJU ZA UVEĆANJE

spu.edu.rsspu.edu.rsspu.edu.rsspu.edu.rswww.spu.edu.rsspu.edu.rs

 

umetnicka NAGRADA ZA LIKOVNO STVARALAŠTVO-SAMOSTALNA IZLOŽBA U KULTURNOM CENTRU ŠABAC

Za školsku 2011/12. godinu nagradu za likovno stvaralaštvo-samostalnu izložbu dobila je Jelena Inđić, maturantkinja na obrazovnom profilu konzervator kulturnih dobara-pozlatar. Izložba radova ove talentovane učenice otvorena je 4. juna 2012. godine u galeriji Kulturnog centra u Šapcu.
''...Jelena je pronašla nove podloge-daska košnice natopljena voskom i propolisom postala je idealna osnova za prikaz trajanja-manastir. Staklo prekriveno šlag-metalom po kojem se linija izvlači iglom-granje... Verno prenošenje viđenog Jelena nastavlja svođenjem, duboko zagledana u ono iza, ka likovnoj formi i građenju kompozicije...'' (iz predgovora za katalog izložbe, Ivanka Trifunović)

KLIKNITE NA FOTOGRAFIJU ZA UVEĆANJE

Loading... www.suz.edu.rsskolazanatesabacwww.spu.edu.rsza

 

umetnicka GODIŠNJA IZLOŽBA ŠKOLE - NARODNI MUZEJ U ŠAPCU, 14. 6 - 2. 7. 2012. GODINE

Narodni muzej u Šapcu, kao značajna ustanova kulture podrazumeva ozbiljnost u radu i određeni nivo kvaliteta radova koji se izlažu, a Škola za umetničke zanate, svojim Godišnjim izložbama, od 1996. godine,  to iznova opravdava i potvrđuje.
Raskošna izložba učenika od I-IV razreda, sa preko 250 radova u najrazličitijim tehnikama primenjene umetnosti, okupila je veliki broj poštovalaca kreativnog rada ovih mladih ljudi.
''...Galerijska postavka radova učenika Škole za umetničke zanate u Narodnom muzeju ima karakter delimične retrospektive  ne zbog same retrospektive, već u cilju hronološkog traženja, uspostavljanja određenih niti, veza i razvojnih relacija. Posetioci mogu da uživaju u začaranom vrtu ostvarenih kreativnih promišljanja. Mogu i da kritikuju, ali ono što svi moramo to je, pre svega, da  poštujemo  izložene skulpture,  slike, kostime, gravure, keramičke posude, reklame, radove u duborezu, nakit i samu postavku koja, u krajnjoj funkciji izložbe, deluje kao jedinstvena, povezana i  korespondirajuća celina... '' (iz predgovora za katalog izložbe, Ivanka Trifunović)
Na izložbi su uručene i nagrade najuspešnijima u ovoj školskoj godini. U njihovo ime, prisutnima se obratila i zahvalila Jelena Inđić, učenik  generacije.

KLIKNITE NA FOTOGRAFIJU ZA UVEĆANJE

Loading... www.suz.edu.rs

 

umetnicka NAGRAĐENI  UČENICI  NA SMOTRI ĆIRILIČKE PISMENOSTI

Na Smotri ćiriličke pismenosti u Titelu, nagrađeni su naši učenici:  Ljiljana Stojmirović, drugi razred - I mesto za likovnu kreaciju,  Anita Pilić, drugi razred - III mesto za likovnu kreaciju,   Nataša Mitrović, prvi razred - III mesto za tradicionalno pismo i Anđelka Radovanović, prvi razred -  za najbolji slogan. Nastavnici-mentori: Nataša Jovanović i Mihailo Simović.

KLIKNITE NA FOTOGRAFIJU ZA UVEĆANJE

Loading... www.suz.edu.rsskolazanate

 

umetnicka IZLOŽBA KULTURA ĆIRILICE-U POVODU OBELEŽAVANJA 120 GODINA OD ROĐENJA IVE ANDRIĆA

U okviru, sada već tradicionalne izložbe Kultura ćirilice, nastavljajući saradnju sa Bibliotekom šabačkom, učenici naše škole su pripremili izložbu posvećenu obeležavanju 120 godina od rođenja Ive Andrića. Izložba, koja je svečano otvorena 6. juna 2012. godine u holu Biblioteke šabačke, za sve učenike je bila veliki izazov, ali i ogromna inspiracija. Radovi učenika,  u najrazličitijim tehnikama, približili su i podsetili na univerzalnost i lepotu Andrićevih misli i na sve ono što nam je Andrić svojim životom, radom i delom ostavio.

KLIKNITE NA FOTOGRAFIJU ZA UVEĆANJE

Loading... www.suz.edu.rsskolazanate

 

umetnicka NAGRAĐENI  UČENICI  NA KONKURSU DANI ĆIRILICE

Na konkursu Dani ćirilice u Bavaništu, u konkurenciji likovnih radova iz oblasti krasnopisa-kaligrafije prve tri nagrade, u kategoriji srednjih škola,  osvojili su naši učenici:  I mesto - Marija Borisavljević, drugi razred;  II mesto – Bojana Bojić, drugi razred i III mesto – Novica Bantić, treći razred. Nastavnik-mentor: Nataša Jovanović.

KLIKNITE NA FOTOGRAFIJU ZA UVEĆANJE

Loading... www.suz.edu.rsskolazanatesabac

 

umetnicka PUTOVANJE NA KRF - NAGRADA NAJUSPEŠNIJIMA NA KONKURSU MI SMO NJIHOVI POTOMCI

Na likovnom konkursu Svetosavskog zvonca pod nazivom ''Mi smo njihovi potomci'' specijalnu nagradu (desetodnevno putovanje na Krf) su dobili naši učenici: Đurđija Avramović, Borisav Đurić, Slavica Grujić, Dušan Mišić, Nemanja Tarabić, Vladimir Vazmić, Anita Pilić, Viktor Šumaher i Filip Rajković. Nastavnici-mentori: Nataša Jovanović, Maja Suhenko, Saša Stamenković i Mihailo Simović.

 

umetnicka UČETSTVOVANJE NA 41. ĐAČKOM VUKOVOM SABORU

Na poziv  Centra za kulturu ''Vuk Karadžić'' u Loznici, u okviru 41. Đačkog Vukovog sabora, naša škola je od  18.5-1.6.2012. godine realizovala zapaženu izložbu učeničkih radova u galeriji ''Mina Karadžić''.
U okviru iste manifestacije od 17 - 19. 5. 2012. godine u Tršiću je organizovana kaligrafska kolonija za osnovce na kojoj su edukatori bili naši učenici Đurđija Avramović, Aleksandar Bajunović i Kristina Kovačević, sa profesorkom Natašom Jovanović.

KLIKNITE NA FOTOGRAFIJU ZA UVEĆANJE

Loading... www.suz.edu.rsskolazanatesabacwww.spu.edu.rszaza

 

umetnicka ŠKOLA U NOĆI  MUZEJA, 19. MAJ 2012.

I ove godine naša škola je učestvovala u manifestaciji Noć muzeja, sa izložbom rasvetnih tela Konveksno-konkavno. U mističnoj atmosferi školske galerije, na izložbi su prikazane instalacije i lampe od keramike, niklovanog bakra, drveta i kamena. Nastavnik-koordinator bila je Mina Stupar.

KLIKNITE NA FOTOGRAFIJU ZA UVEĆANJE

Loading... www.suz.edu.rsskolazanatesabacwww.spu.edu.rsza

 

umetnicka MATURANTI PLESALI KADRIL

U okviru projekta Ples sa Evropom, maturanti naše škole su 18. maja 2012. godine, na gradskom trgu, istovremeno sa vršnjacima iz 150 evropskih gradova, obučeni u crne i narandžaste majice, sa belim kišobranima, proslavili kraj dela svog školovanja, uz masovno igranje starog francuskog plesa kadril. Nastavnik-koordinator je bila Mirjana Trejgut.

KLIKNITE NA FOTOGRAFIJU ZA UVEĆANJE

Loading... www.suz.edu.rsskolazanatesabacwww.spu.edu.rszaumetnickeumetnickaskola

 

umetnicka PRVA SAMOSTALNA IZLOŽBA FOTOGRAFIJA UČENICE SELENINE MIĆIĆ

U galeriji Škole 25. aprila 2012. godine je otvorena prva samostalna izložba fotografija Selene Mićić, učenice IV razreda na obrazovnom profilu-konzervator kulturnih dobara. Selena je višestruko nagrađivana za svoj rad u ovoj oblasti, a 52 fotografije nastale su na časovima sekcije za fotografiju i kompjutersku grafiku. Nastavnik-mentor: Mihailo Simović.

KLIKNITE NA FOTOGRAFIJU ZA UVEĆANJE

Loading... www.suz.edu.rsskolazanatesabacwww.spu.edu.rszaumetnickeumetnickaskola

 

umetnicka IZLOŽBA CRTEŽA I SLIKA UČENIKA PRVOG I DRUGOG RAZREDA

U školskoj galeriji, u periodu od 13. do 27. marta izloženi su radovi - crteži i slike učenika prvog i drugog razreda, nastali na časovima crtanja i slikanja u prvom polugodištu školske 2011/2012. godine (nastavnici: Dragan Marković Markus, Liljana Kekić, Mileta Đurić, Radivoje Marinković i Aleksandra Horvat).

KLIKNITE NA FOTOGRAFIJU ZA UVEĆANJE

Loading... www.suz.edu.rsLoading... www.suz.edu.rsLoading... www.suz.edu.rsLoading... www.suz.edu.rsLoading... www.suz.edu.rsLoading... www.suz.edu.rsLoading... www.suz.edu.rsLoading... www.suz.edu.rs

 

umetnicka IZLOŽBA RADOVA ''ŠUMA PEVA, ŠUMA BLISTA'' – LIKOVNI I EKOLOŠKI KONKURS

U galeriji Škole za umetničke zanate u četvrtak 23. februara 2012. godine u 13:00 sati je otvorena izložba najuspelijih radova učenika završnih razreda osnovnih škola iz Srbije, po konkursu na temu Šuma peva, šuma blista, koji je u oktobru 2011. godine raspisala Škola za umetničke zanate.

Konkurs je posvećen Međunarodnoj godini šuma koja je iza nas, lepoti šume i značaju očuvanja i zaštite ovog dragocenog prirodnog resursa. Na konkurs je pristiglo 504 rada iz cele Srbije, a na svečanom otvaranju izložbe uručene su nagrade i diplome najuspešnijim učenicima, nastavnicima i školama.

> objava konkursa
> zapisnik žirija

KLIKNITE NA FOTOGRAFIJU ZA UVEĆANJE

Loading... www.suz.edu.rsLoading... www.suz.edu.rsLoading... www.suz.edu.rsLoading... www.suz.edu.rsLoading... www.suz.edu.rsLoading... www.suz.edu.rsLoading... www.suz.edu.rsLoading... www.suz.edu.rsLoading... www.suz.edu.rsLoading... www.suz.edu.rsLoading... www.suz.edu.rsLoading... www.suz.edu.rsLoading... www.suz.edu.rsLoading... www.suz.edu.rs

 

umetnicka PROSLAVA ŠKOLSKE SLAVE - MANIFESTACIJA ''ŠKOLE OTVORENOG SRCA - MEDICINSKA I UMETNIČKA'' I IZLOŽBA ''ZAVEŠTANJA''

Na platou između Škole za umetničke zanate i Medicinske škole Dr Andra Jovanović, u petak 27. januara 2012. godine, u okviru obeležavanja Dana Svetog Save, učenički parlamenti dveju škola su za sugrađane i komšije organizovali druženje, uz posluženje, pod nazivom ''Škole otvorenog srca-Medicinska i Umetnička'', sa željom da radost Svetosavskog dana podele sa svojim sugrađanima.
Istog dana u galeriji Škole za umetničke zanate otvorena je svetosavska izložba učeničkih radova pod nazivom ''Zaveštanja''. Postavka obuhvata presek jedanaest ''Zaveštanja Velikog župana srpskog Stefana Nemanje svom sinu Svetom Savi'', prikazanih kroz 40 radova u najrazličitijim tehnikama primenjene umetnosti. Reč je o umetničkom viđenju poslednjih dana Stefana Nemanje, autora Mila Medića. U programu otvaranja učestvovao je i školski hor sa profesorkom Slađanom Nikolić.

KLIKNITE NA FOTOGRAFIJU ZA UVEĆANJE

Loading... www.suz.edu.rsLoading... www.suz.edu.rsLoading... www.suz.edu.rsLoading... www.suz.edu.rsLoading... www.suz.edu.rs

 

 

ARHIVA ŠKOLSKIH AKTIVNOSTI
(školska godina - polugodište)

  2023/24. II     2023/24. I     2022/23. II  

 

ARHIVA ŠKOLSKIH AKTIVNOSTI
(kalendarska godina)

  2022.     2021.     2020.     2019.     2018.     2017.     2016.     2015.     2014.     2013.     2012.     2011.     2010.     2009.     2008.     2007.  

 

 

 

::: home ::: webmail ::: contact :::
School of Applied Arts