Škola primenjenih umetnosti
  INFO    UPIS    UČENICI    AKTIVNOSTI    GALERIJA    ŠKOLA    KONTAKT  

2011.      

umetnicka NAGRADA ZA PLAKAT  NA KONKURSU AGENCIJE ZA BORBU PROTIV KORUPCIJE

Na konkursu pod nazivom Uhvati pravi smer, kaži da nije fer!, koji je za osnovne i srednje škole i fakultete u Srbiji, raspisala Agencija za borbu protiv korupcije, u konkurenciji od preko 700 radova, Vladimir Miljković, učenik trećeg razreda naše škole osvojio je posebnu nagradu za plakat na zadatu temu (nastavnik-mentor je Mihailo Simović). Svečano uručenje nagrada upriličeno je 8. decembra 2011. godine u Beogradu na skupu posvećenom 9. decembru-Međunarodnom danu borbe protiv korupcije.

KLIKNITE NA FOTOGRAFIJU ZA UVEĆANJE
Loading... www.suz.edu.rsLoading... www.suz.edu.rsLoading... www.suz.edu.rsLoading... www.suz.edu.rsLoading... www.suz.edu.rsumetnickaSVE ĆE TO NAROD POZLATITI – IZLOŽBA U BIBLIOTECI ŠABAČKOJ U POVODU 160 GODINA OD ROĐENJA LAZE K. LAZAREVIĆA

U Biblioteci šabačkoj, 23. novembra 2011. godine svečano je otvorena izložba naše škole pod nazivom Sve će to narod pozlatiti, realizovana kao plod nastavka saradnje Škole za umetničke zanate i Biblioteke šabačke, a u povodu obeležavanja 160 godina od rođenja našeg pripovedača, lekara, naučnika, akademika, prevodioca i velikana srpske kulturne baštine - Laze K. Lazarevića. Izložbu je otvorio prim dr. Predrag Tojić, državni sekretar u Ministarstvu vera i dijaspore, a o samim radovima, kojima su, u najrazličitijim umetničkim tehnikama, predstavljeni život i delo Laze K. Lazarevića, govorio je Radivoj Marinković, profesor u Školi za umetničke zanate.

KLIKNITE NA FOTOGRAFIJU ZA UVEĆANJE
Loading... www.suz.edu.rsLoading... www.suz.edu.rsLoading... www.suz.edu.rsLoading... www.suz.edu.rsLoading... www.suz.edu.rsLoading... www.suz.edu.rsumetnicka MALE RADIONICE NAUKA - SARADNJA ŠKOLE ZA UMETNIČKE ZANATE I FILOZOFSKOG FAKULTETA IZ BEOGRADA

U okviru projekta Filozofskog fakulteta u Beogradu, pod nazivom Male radionice nauka, u kojem učestvuje i 20 izabranih srednjih škola u Srbiji, u Školi za umetničke zanate je 14. i 17. novembra 2011. godine održano pet radionica iz oblasti arheologije, klasičnih nauka, istorije, pedagogije, etnologije i antropologije.
Cilj radionica, koje su osmislili profesori Filozofskog fakulteta je da se, na edukativan, zabavan i mladima prihvatljiv način, ponude zanimljivi sadržaji iz oblasti društvenih i humanističkih nauka, koji će doprineti razvoju kreativnosti i kritičkog mišljenja učenika i ponovo podsetiti na važnost tolerancije i razumevanja, kao neprolaznih građanskih vrednosti.
Izabrane teme radionica: Skrivena značenja nakita; Istorija pisma; Istorijski izvori; Multikulturalnost i multinacionalnost u nastavi i Pobedi smor, bile su veoma interesantne učenicima, koji su aktivno i sa velikim zadovoljstvom učestvovali u radu.

umetnicka SARADNJA ŠKOLSKIH GALERIJA  - IZLOŽBA  IZ KLUPE KA ZVEZDAMA

U okviru saradnje galerije Škole za umetničke zanate iz Šapca i galerije Kuloar Matematičke gimnazije iz Beograda, 12. oktobra 2011. godine otvorena je izložba poznatog srpskog fotografa Nebojše Babića, pod nazivom Iz klupe ka zvezdama. Fotografski portreti javnih ličnosti, naših uspešnih ljudi iz različitih oblasti rada i stvaralaštva (muzike, filma, književnosti, novinarstva, sporta, ...) poklon su autora galeriji Kuloar, a prva škola koja je dobila priliku da prikaže radove našeg prestižnog fotografa je šabačka Škola za umetničke zanate, čiji učenici i profesori poslednjih godina osvajaju nagrade upravo iz oblasti fotografije i grafičkog dizajna.
U programu otvaranja su učestvovali Isidora Puškić, učenica šabačke Muzičke škole Mihailo Vukdragović, koja je na klasičnoj gitari izvela Albenizijevu kompoziciju Kadiz, a Nikola Ninkov i Ana Radojičić, učenici Matematičke gimnazije iz Beograda, govorili su stihove Miloša Crnjanskog Lament nad Beogradom.

KLIKNITE NA FOTOGRAFIJU ZA UVEĆANJE
Loading... www.suz.edu.rsLoading... www.suz.edu.rsLoading... www.suz.edu.rsLoading... www.suz.edu.rsumetnickaSARADNJA SA BIBLIOTEKOM ŠABAČKOM

Dragana Mališić Marković je sa 15 učenica, koje čine karnevalsku trupu Škole Flora, 6. 10. 2011. godine učestvovala u programu Biblioteke šabačke ''Vinaverova zemlja čuda'', u okviru obeležavanja Dečje nedelje i 120 godina od rođenja velikana pisane reči Stanislava Vinavera. 

KLIKNITE NA FOTOGRAFIJU ZA UVEĆANJE
Loading... www.suz.edu.rsLoading... www.suz.edu.rsLoading... www.suz.edu.rsLoading... www.suz.edu.rsumetnicka SARADNJA  ŠKOLE  I  KULTURNOG  CENTRA  ŠABAC

U dvorištu Kulturnog centra, 5. oktobra 2011. godine, u okviru obeležavanja Dečje nedelje, u saradnji sa Kulturnim centrom Šabac i Kancelarijom za mlade, Mina Stupar, dipl. keramičar i profesor praktičnog rada sa 7 učenika IV-1 odeljenja (obrazovni profil-grnčar), realizovali su za decu predškolskog uzrasta iz ustanove ''Naše dete'' grnčarsku radionicu.

KLIKNITE NA FOTOGRAFIJU ZA UVEĆANJE
Loading... www.suz.edu.rsLoading... www.suz.edu.rsLoading... www.suz.edu.rsLoading... www.suz.edu.rsLoading... www.suz.edu.rsLoading... www.suz.edu.rsLoading... www.suz.edu.rsumetnicka IZLOŽBA GRAFIKA UČENIKA DRUGOG RAZREDA-ŠKOLSKA GALERIJA, SEPTEMBAR 2011. GODINE

U galeriji Škole, tokom septembra meseca, učenici drugog razreda, sa obrazovnih profila firmopisac-kaligraf i graver umetničkih predmeta, priredili su izložbu grafika. Radovi u tehnici linoreza, linogravure i suve igle nastali su na časovima praktičnog rada, pod mentorstvom prof. Nataše Jovanović.

KLIKNITE NA FOTOGRAFIJU ZA UVEĆANJE
Loading... www.suz.edu.rsLoading... www.suz.edu.rsumetnicka KARNEVAL

KARNEVALSKA TRUPA ŠKOLE ''FLORA'' - ČIVIJAŠKI KARNEVAL, 17. 09. 2011. GODINE
Učenici IV-1 odeljenja Škole za umetničke zanate, sa profesorkom Draganom Mališić Marković, dizajnirali su, sašili kostime i osmislili nastup za ovogodišnji Čivijaški karneval. Školska trupa ''Flora''- stilizovani cvetovi koji se transformišu i asociraju na buđenje proleća, lepotom kostima i efektnim  nastupom, oduševila je brojnu karnevalsku publiku.

KLIKNITE NA FOTOGRAFIJU ZA UVEĆANJE
Loading... www.suz.edu.rsLoading... www.suz.edu.rsLoading... www.suz.edu.rsLoading... www.suz.edu.rsumetnicka NARODNI MUZEJ ŠABAC - XV GODIŠNJA IZLOŽBA RADOVA UČENIKA, 16. – 27. JUN 2011. GODINE

       I ove godine u prostoru Narodnog muzeja u Šapcu, otvorena je Godišnja izložba radova učenika Škole za umetničke zanate.
Ovakva saradnja, sa aspekta škole, svakako doprinosi ostvarivanju ciljeva i ishoda u umetničkom obrazovanju i pruža učenicima priliku da rezultate svog rada i stvaralaštva prezentuju na najbolji mogući način, učestvujući u umetničkom i kulturnom životu grada i ostavljajući, na taj način, trajni pečat iza sebe.
Učenici su, na preko 200 radova, raznovrsne materijale, različite tehnike i raznorodne motive stavili u službu ideje, stvarajući dela koja su savršen sklop likovne i primenjene umetnosti. Racionalna postavka (selektor ovogodišnje izložbe bio je profesor Miloš Popović), izvedena uvažavanjem svakoga rada, na pravi način je  istakla misaonost, čulnost, snagu i nežnost autora.
Godišnja izložba je uvek lepa prilika da se uruče i nagrade najuspešnijim maturantima, a to su:
Đak generacije školske 2010/11. godine: Kristina Panić
Nosioci diplome Vuk Karadžić: Dušica Grujić, Kristina Panić, Nikolina Jovelić
Učenik nagrađen za likovno stvaralaštvo: Dušica Grujić
Učenici nagrađeni za zanatsko umeće: Tucić Čedomir, Vladimir Avramović, Suzana Subotić, Kristina Panić
Učenici nagrađeni za vannastavne aktivnosti: Danica Veselinović (Danica je dobila i nagradu kao učenik koji je osvojio najviše nagrada na konkursima), Tijana Božić, Nikolina Jovelić, Ana Štimac, Sunčica Jovkić

KLIKNITE NA FOTOGRAFIJU ZA UVEĆANJE
Loading... www.suz.edu.rsLoading... www.suz.edu.rsLoading... www.suz.edu.rsLoading... www.suz.edu.rsLoading... www.suz.edu.rsLoading... www.suz.edu.rsLoading... www.suz.edu.rsLoading... www.suz.edu.rsLoading... www.suz.edu.rsLoading... www.suz.edu.rsLoading... www.suz.edu.rsLoading... www.suz.edu.rsumetnicka NAGRADE NA XV REPUBLIČKOJ SMOTRI UČENIČKOG LIKOVNOG STVARALAŠTVA

Na jedinom takmičenju iz oblasti likovne umetnosti, verifikovanom od strane Ministarstva prosvete i nauke, učenici naše škole osvojili su, u kategoriji srednjih škola, prva tri mesta: Dušan Mišić, učenik drugog razreda-prvo mesto za kaligrafski rad (profesor-mentor Nataša Jovanović); Sunčica Jovkić, učenica četvrtog razreda-drugo mesto za umetničku fotografiju (profesor-mentor Mihailo Simović) i Vladimir Miljković, učenik drugog razreda-treće mesto za grafiku (profesor-mentor Nataša Jovanović).
Škola za umetničke zanate dobila je priznanje za poslatu kolekciju radova učenika.

KLIKNITE NA FOTOGRAFIJU ZA UVEĆANJE
Loading... www.suz.edu.rsLoading... www.suz.edu.rsLoading... www.suz.edu.rsLoading... www.suz.edu.rsLoading... www.suz.edu.rsLoading... www.suz.edu.rsumetnicka IZLOŽBA ''KULTURA ĆIRILICE'' – BIBLIOTEKA ŠABAČKA, 1. JUN 2011. GODINE

U holu Biblioteke šabačke 1. juna je otvorena izložba radova učenika pod nazivom ''Kultura ćirilice'', sa ciljem jačanja svesti o značaju očuvanja naše kulture, jezika i pisma. Učenici Škole za umetničke zanate i njihovi profesori su sa velikim zadovoljstvom realizovali ovu izložbu, sa željom da pokažu svu lepotu srpske ćirilice koja važi za dragulj svetske kulture.
Izložbu je otvorio mr Simo Potkonjak, savetnik u Ministarstvu prosvete i nauke.

KLIKNITE NA FOTOGRAFIJU ZA UVEĆANJE
Loading... www.suz.edu.rsLoading... www.suz.edu.rsLoading... www.suz.edu.rsLoading... www.suz.edu.rsLoading... www.suz.edu.rsLoading... www.suz.edu.rsLoading... www.suz.edu.rsLoading... www.suz.edu.rsLoading... www.suz.edu.rsumetnickaIZLOŽBA MATURANTKINJE DUŠICE GRUJIĆ U KULTURNOM CENTRU ŠABAC

Stručno veće Škole za umetničke zanate ove godine je dodelilo nagradu za likovno stvaralaštvo Dušici Grujić, učenici četvrtog razreda, kojoj je Škola u saradnji sa Kulturnim centrom  Šabac organizovala i prvu samostalnu izložbu crteža i slika.
Izložba je otvorena 30. maja 2011. godine u galeriji Kulturnog centra i trajaće do 6. juna.

KLIKNITE NA FOTOGRAFIJU ZA UVEĆANJE
Loading... www.suz.edu.rsLoading... www.suz.edu.rsLoading... www.suz.edu.rsLoading... www.suz.edu.rsLoading... www.suz.edu.rsLoading... www.suz.edu.rsumetnicka ŠKOLA ZA UMETNIČKE ZANATE U SUSRET AKCIJI  ''OČISTIMO SRBIJU''

 Senzibilizacija mladih na ekološke probleme bio je zadatak ekološke sekcije Škole za umetničke zanate, koja je pod mentorstvom Višnje Tomić, profesorke biologije realizovala set aktivnosti kao uvod u učestvovanje u akciji ''Očistimo Srbiju 2011.''
U Školi za umetničke zanate 25. maja 2011. godine realizovano je nekoliko vršnjačkih edukacija: učenici I-1 odeljenja su prezentovali radove na temu zagađenja zemljišta, učenici I-2 odeljenja su pripremili referate na temu zagađenja vazduha, I-3 odeljenje je napravilo  pano sa radovima na temu zagađenja vode, a učenici I-4 odeljenja su, u okviru časova praktičog rada, napravili makete, instalacije i mini izložbu na temu zagađenja hrane.
Prezentacija ''Zagađivanje i zaštita životne sredine'' bila je prilika da se istaknu realne opasnosti i ugroženost svih živih bića i da se ukaže na značaj ponašanja svakog pojedinca u menjanju ekološke slike Srbije.
Ekološka sekcija Škole za umetničke zanate aktivna je tokom cele školske godine, ali je ovom vršnjačkom edukacijom, na pravi način krenula u susret akciji ''Očistimo Srbiju'' 4. juna, kada je planirano i da 30 učenika i nastavnika učestvuje u ''velikom spremanju'' izletišta Stari grad.

KLIKNITE NA FOTOGRAFIJU ZA UVEĆANJE

Loading... www.suz.edu.rsLoading... www.suz.edu.rs

 

umetnickaNOĆ MUZEJA 14. MAJ 2011. GODINE – IZLOŽBE MIKRO MAKRO i FLOWERful LIFE

Ove godine u školskoj galeriji i dvorištu izložbu Mikro Makro su realizovali učenici i bivši učenici Škole za umetničke zanate, sada uspešni studenti fakulteta umetnosti, dizajna, arhitekture i srodnih fakulteta.
Mikro makro svet u Noći muzeja činila su dela, formati, strukture, planovi, nivoi...
Kroz širok dijapazon radova u mikro prostoru predstavljen je makro svet umetnosti.
Selektor izložbe bila je Dragana Mališić Marković, profesor u Školi za umetničke zanate.
Škola za umetničke zanate je ove godine imala još jedan punkt u gradu, a to je Life Caffe, u kome su učenici sa obrazovnog profila aranžer i Dragana Mališić Marković stvorili mirisni izmaštani svet, aranžirajući posebne vrste cveća, na savim drugačiji način.

KLIKNITE NA FOTOGRAFIJU ZA UVEĆANJE
Loading... www.suz.edu.rsLoading... www.suz.edu.rsLoading... www.suz.edu.rsLoading... www.suz.edu.rsLoading... www.suz.edu.rsLoading... www.suz.edu.rsLoading... www.suz.edu.rsLoading... www.suz.edu.rsLoading... www.suz.edu.rsLoading... www.suz.edu.rsLoading... www.suz.edu.rsLoading... www.suz.edu.rsLoading... www.suz.edu.rsLoading... www.suz.edu.rsLoading... www.suz.edu.rsLoading... www.suz.edu.rsumetnicka NAGRAĐENI NA KONKURSU ''DANI ĆIRILICE'' U TITELU

Na 8. Smotri ćiriličke pismenosti-konkursu za učenike svih osnovnih i srednjih škola, u organizaciji Narodne biblioteke ''Stojan Trumić'' u Titelu, za najbolju ćiriličku kaligrafiju (krasnopis) nagrađeni su učenici naše škole: Slavica Grujić, Dušan Mišić i Ana Štimac, a Slavica Grujić nagrađena je i za najbolji školski pismeni zadatak. Svečana dodela nagrada biće upriličena 24. maja 2011. godine u Titelu.

umetnickaNAGRADE IZ OBLASTI KOSTIMOGRAFIJE

Na konkursu koji je, za umetničke škole i akademije u Srbiji, raspisao Tehnološki fakultet u Leskovcu, na temu: ''Savremeni modeli inspirisani srpskom narodnom nošnjom i ornamentima'' učenica trećeg razreda Škole za umetničke zanate Natalija Dragojević osvojila je prvo mesto, a Aleksandra Simić, takođe učenica trećeg razreda -  treće mesto.

Obe učenice su na obrazovnom profilu-stilski krojač.
umetnickaPONOVO NAJBOLJI

Na desetom likovnom konkursu ''Dani ćirilice'' u organizaciji Vukove zadužbine u Bavaništu, u konkurenciji preko 5000 radova iz Srbije i škola u dijaspori, sve tri prve nagrade, u kategoriji srednjih škola, osvojili su učenici šabačke Škole za umetničke zanate.
Škola za umetničke zanate je proglašena za najuspešniju školu na ovom konkursu.
Žiri u sastavu: dr Suzana Polić Radovanović, mr Vasa Dolovački i Vladimir Skerlić dodelili su sledeće nagrade:
za krasnopis-kaligrafiju:
Dušanu Mišiću, učeniku drugog razreda - prvu nagradu;
Danici Veselinović, učenici četvrtog razred - drugu nagradu i
Strahinji Dragošanović, učeniku drugog razreda - treću nagradu,
a u kategoriji reljefa - Vazmić Vladimir, učeniku prvog razreda, osvojio je prvu nagradu za reljef u drvetu.
Radovi su nastali pod mentorstvom profesora Škole za umetničke zanate: Nataše Jovanović, Maje Suhenko i Mihaila Simovića.

Svečana dodela nagrada upriličena je 14. maja u Bavaništu.

 

umetnickaUSKRŠNJA RADIONICA U VILI ALBEDO, VARNA

U prelepom ambijentu vile Albedo-Etno centru za turizam i kulturu, Varna, 20. aprila realizovana je uskršnja radionica Šaranje jaja na tradicionalan i savremen način, u kojoj je učestvovalo 7 učenika naše škole i prof. Marija Sulji. Učenici su imali priliku da čuju i predavanje dipl. etnologa Suzane Ružić na temu Verski običaji vezani za uskršnje praznike i da prisusutvuju otvaranju izložbe uskršnjih jaja.

KLIKNITE NA FOTOGRAFIJU ZA UVEĆANJE
Loading... www.suz.edu.rsLoading... www.suz.edu.rsLoading... www.suz.edu.rsLoading... www.suz.edu.rsLoading... www.suz.edu.rsLoading... www.suz.edu.rsLoading... www.suz.edu.rsLoading... www.suz.edu.rsLoading... www.suz.edu.rsLoading... www.suz.edu.rsumetnicka SVETLOST U RUKAMA - ZVEZDARIŠTE

Škola za umetničke zanate u Šapcu je 19. aprila učestvovala u kreativnoj radionici ''Svetlost u rukama'', u Ustanovi kulture ''Vuk Karadžić'' u Beogradu, u okviru 9. međunarodnog dečjeg pozorišnog festivala ''Pozorište Zvezdarište.''
Aktivnosti su izazvale veliku pažnju kako učesnika radionice tako i brojnih prolaznika, a deset učenika i profesori: Nataša Jovanović, Marija Sulji i Ivko Petronić prikazali su segmente iz oblasti umetničke keramike, kaligrafije, izrade nakita i modnih detalja od vune, umetničkog graviranja, izrade srebrnog nakita i drvorezbarske veštine.

KLIKNITE NA FOTOGRAFIJU ZA UVEĆANJE
Loading... www.suz.edu.rsLoading... www.suz.edu.rsumetnicka RTS PRILOG


Prilog Radio-televizije Srbije o Školi za umetničke zanate i osvojenim nagradama.

RTS 2, 2011.

 

Preuzmite video sa našeg sajta:
Veličina fajla: 13 MB
Godina proizvodnje: 2011.
Trajanje filma: 2 minuta
Rezolicija slike: 720 x 578
Ekstenzija: WMV (Windows Media Video)

>>> DOWNLOAD RTS PRILOG

umetnickaIZLOŽBA NIKOLINE JOVELIĆ U ŠKOLSKOJ GALERIJI

U školskoj galeriji je 14. aprila otvorena izložba radova učenice četvrtog razreda Nikoline Jovelić.
Nikolina, osim što je odličan učenik, ima različita interesovanja, pa su na ovoj izložbi prikazani: skice  nakita i nakit od srebra (Nikolina je na obrazovnom profilu juvelir umetničkih predmeta), crteži-studije rađene tehnikama ugljena i olovke, modne skice kostima, slike rađene tehnikama pastela i ulja na platnu (Nikolina paralelno pohađa i obrazovni profil konzervator kulturnih dobara) i kaligrafski radovi, nastali na časovima kaligrafske sekcije.
Izložbu je otvorio Miloš Popović, Nikolinin odeljenjski starešina.

KLIKNITE NA FOTOGRAFIJU ZA UVEĆANJE
Loading... www.suz.edu.rsLoading... www.suz.edu.rsumetnickaIZLOŽBA FOTOGRAFSKE SEKCIJE ŠKOLE ZA UMETNIČKE ZANATE

U galeriji Škole za umetničke zanate 23. marta je otvorena izložba fotografija, više puta nagrađivane, fotografske sekcije Škole za umetničke zanate.
Na izložbi je prikazano 70 umetničkih fotografija, podeljenih u tri celine: fotografije nastale na osnovu ličnog izbora i senzibiliteta autora, fotografije na kojima je dokumentovana atmosfera pozorišnih predstava Šabačkog pozorišta i fotografije na kojima je zabeležen trenutak igre plesnog kluba ''Students Of Rhythm'', čiji su članovi i učenici Škole.
Posebnu zahvalnost za nesebičnu pomoć i podršku radu učenika fotografske sekcije, Škola duguje Zoranu Karajiću - direktoru Šabačkog pozorišta, Milanu Kovačeviću  -  majstoru scene Kulturnog centra u Bogatiću i Radetu Boškoviću - vlasniku fotografske radnje ''R-Foto''.

KLIKNITE NA FOTOGRAFIJU ZA UVEĆANJE
Loading... www.suz.edu.rsLoading... www.suz.edu.rsLoading... www.suz.edu.rsLoading... www.suz.edu.rsLoading... www.suz.edu.rsLoading... www.suz.edu.rsLoading... www.suz.edu.rsLoading... www.suz.edu.rsLoading... www.suz.edu.rsLoading... www.suz.edu.rsLoading... www.suz.edu.rsLoading... www.suz.edu.rsLoading... www.suz.edu.rsumetnickaLIKOVNI KONKURS "MALI BITOLJSKI MONMARTR"

Na 30. međunarodnom likovnom konkursu ''Mali bitoljski Monmartr'', na kome su učestvovali sa hiljadama radova mladi likovni talenti iz Evrope i sveta, međunarodni žiri je učeniku drugog razreda Škole za umetničke zanate Dušanu Mišiću dodelio nagradu – zlatnu paletu (profesor mentor-Nataša Jovanović), a Škola za umetničke zanate je dobila poziv da u maju mesecu učestvuje na sedmodnevnoj umetničkoj koloniji u Bitolju, Makedonija.
Ovo je još jedna u nizu vrednih međunarodnih  priznanja koje su učenici i profesori Škole za umetničke zanate dobili za svoj kreativni rad.

 

umetnicka GODIŠNJA NAGRADA PEDAGOŠKOG POKRETA SRBIJE ''VASA PELAGIĆ''  U KATEGORIJI  NAJUSPEŠNIJI PEDAGOŠKI PRAKTIČAR

U četvrtak 24. februara 2011. godine u Sava centru u Beogradu, predstavnici Pedagoškog pokreta Srbije svečano su uručili tradicionalne prestižne Godišnje nagrade ''Vasa Pelagić'' za vrhunska ostvarenja u obrazovanju u Srbiji i Republici Srpskoj.
Za 2010. godinu, u kategoriji-najuspešniji pedagoški praktičar, nagradu je dobio Mihailo Simović, profesor u Školi za umetničke zanate, koji je inače i najmlađi ovogodišnji dobitnik nagrade u oblasti pedagogije.
Mihailo Simović, diplomirani grafičar je u 2010. godini radio na poslovima nastavnika za predmete: pismo, lepo pisanje sa kaligrafijom i ornamentikom i praktičan rad za obrazovni profil firmopisac-kaligraf.
U 2010. godini, ali i prethodnih godina, Mihailo Simović je sa svojim učenicima, najpre u oblasti ćirilične kaligrafije, a u poslednje vreme i u oblasti umetničke fotografije, osvajao brojne nagrade, kako na republičkim tako i na međunarodnim likovnim konkursima, tako da ovu nagradu svakako i zaslužuje.

KLIKNITE NA FOTOGRAFIJU ZA UVEĆANJE
Loading... www.suz.edu.rsumetnicka OBELEŽAVANJE ŠKOLSKE SLAVE - SVETI SAVA (DAN DUHOVNOSTI) 

SVETOSAVSKA  IZLOŽBA  ''PEČATNI PRSTEN NEMANJIĆA''

U galeriji Škole za umetničke zanate, u okviru proslave školske slave, 27. januara otvorena  je svetosavska izložba pod nazivom ''Pečatni prsten Nemanjića''.
Na izložbi su, osim ikona i kaligrafskih radova, predstavljene gravure, otisci i reljefi pečata Stefana Nemanje, rodonačelnika dinastije Nemanjića i pečata iz Karejskog tipika, njegovog sina Svetog Save.
Pečati Nemanjića, kao svedočanstva o moćnoj srpskoj srednjovekovnoj državi, predstavljaju obeležje jednog vremena, ali i pečate dara koje su Srbi dobili od loze Nemanjića, a koji i danas upućuju na stazu istinski pravoslavnog življenja.
Ove godine domaćin školske slave je Slađana Nikolić, profesorka muzičke umetnosti. Ona je vodila nastup hora i osmislila umetnički program koji su realizovali učenici.
Izložbu je otvorila Marija Sulji, umetnički rukovodilac.

MANIFESTACIJA ''ŠKOLE OTVORENOG SRCA - MEDICINSKA I UMETNIČKA''

Pre otvaranja izložbe, na platou između Medicinske škole ''Dr Andra Jovanović'' i Škole za umetničke zanate, u organizaciji đačkih parlamenata naših dveju škola, za sugrađane je organizovana manifestacija ŠKOLE OTVORENOG SRCA - MEDICINSKA I UMETNIČKA, gde su građani, zajedno sa učenicima, obeležili školsku slavu, podelili značaj i lepotu dana Svetog Save, druženjem i skromnim posluženjem, uz topao čaj.

KLIKNITE NA FOTOGRAFIJU ZA UVEĆANJE
Loading... www.suz.edu.rsLoading... www.suz.edu.rsLoading... www.suz.edu.rsLoading... www.suz.edu.rsLoading... www.suz.edu.rsLoading... www.suz.edu.rs

 

 

ARHIVA ŠKOLSKIH AKTIVNOSTI
(kalendarska godina)

- 2007 - 2008 - 2009 - 2010 - 2011 - 2012 - 2013 - 2014 - 2015 - 2016 - 2017 - 2018 - 2019 - 2020 - 2021 - 2022 - 2023 -

 

 

 

::: home ::: webmail ::: contact :::
School of Applied Arts