Škola primenjenih umetnosti
  INFO    UPIS    UČENICI    AKTIVNOSTI    GALERIJA    ŠKOLA    KONTAKT  

2010.      

umetnicka IZLOŽBA TOLSTOJ I U BIBLIOTECI ŠABAČKOJ

Na poziv Biblioteke šabačke, školska izložba Tolstoj, kojom je Škola za umetničke zanate u novembru mesecu 2010. godine obeležila stogodišnjicu smrti ovog velikana, 23. decembra je premeštena u prelepi prostor Biblioteke šabačke i oplemenjena knjigama Lava Nikolajeviča Tolstoja iz fundusa Biblioteke šabačke.
Izložba u biblioteci biće otvorena do 20. januara 2011. godine.

KLIKNITE NA SLIKU ZA UVEĆANJE

Loading... www.suz.edu.rsLoading... www.suz.edu.rsLoading... www.suz.edu.rsLoading... www.suz.edu.rs
umetnickaZLATNE MEDALJE ZA FOTOGRAFIJE - KONKURS ''RAINBOW 2010'' 
GALERIJA ZANKA HUNGARY

Katarina Stanković, učenica drugog i Sunčica Jovkić učenica četvrtog razreda naše škole, osvojile su zlatne medalje na konkursu ''Rainbow 2010'' koji je raspisao mađarski Zanka Dečiji i Omladinski centar, osnovan još 1971. godine sa ciljem umetničke edukacije i popularizacije lepih umetnosti među decom i omladinom iz celog sveta.
Katarina i Sunčica su, pod mentorstvom profesora Mihaila Simovića, a u okviru fotografske sekcije, na ovaj konkurs poslale fotografije kojima su izrazile lični senzibilitet i kreativni odnos prema svom okruženju.

skola za umetnicke zanateskola za umetnicke zanateskola za umetnicke zanateskola za umetnicke zanate skola za umetnicke zanate

 umetnickaIZLOŽBA POSVEĆENA TOLSTOJU

U galeriji Škole 23. 11. 2010. godine otvorena je izložba radova učenika kojom se obeležava 100 godina od smrti velikana ruske i svetske književnosti Lava Nikolajeviča Tolstoja.
Umetničkim radovima u najrazličitijim tehnikama, a proučavajući vreme, život i delo Lava Tolstoja, Škola za umetničke zanate odaje počast ovom ruskom velikanu.
Gosti na otvaranju izložbe bili su učenici Muzičke škole ''Mihailo Vukdragović'' koji su izveli dve kompozicije Petra Iliča Čajkovskog.

skola za umetnicke zanateskola za umetnicke zanateskola za umetnicke zanate

 umetnickaIZLOŽBA FOTOGRAFIJA SUNČICE JOVKIĆ

Od ove školske godine u Školi radi i fotografska sekcija koju vodi profesor Mihailo Simović. U školskoj galeriji 9. novembra otvorena je izložba umetničkih fotografija Sunčice Jovkić, učenice četvrtog razreda, koja ljubav prema fotografiji gaji još od detinjstva, a motive za izložene fotografije pronalazi u svom okruženju, na relaciji Šabac (gde se školuje) – Žagubica (gde je rođena).

skola za umetnicke zanateskola za umetnicke zanateskola za umetnicke zanateskola za umetnicke zanateskola za umetnicke zanateskola za umetnicke zanateskola za umetnicke zanateskola za umetnicke zanateskola za umetnicke zanateskola za umetnicke zanate

 


umetnickaPRVO MESTO ŠKOLE ZA UMETNIČKE ZANATE NA 44. KONKURSU UDRUŽENJA ZA UJEDINJENE NACIJE SRBIJE

Učenici Škole za umetničke zanate nastavljaju sa osvajanjem nagrada na konkursima širom Srbije.
Učenica trećeg razreda Selena Mićić, osvojila je prvo mesto na 44. likovnom konkursu Udruženja za ujedinjene nacije Srbije, za svoj rad ''Od slova do knjige'' – digitalnu fotografiju (poster) na temu - opismenjavanje kao jedan od milenijumskih ciljeva razvoja Ujedinjenih nacija. Ovaj rad nastao je na časovima fotografske sekcije koju vodi profesor Mihailo Simović.
Škola za umetničke zanate svojim aktivnostima i ogromnim  kreativnim potencijalom, znanjem i promišljanjem, svakako doprinosi promociji ideala Ujedinjenih nacija i daje podršku ciljevima i aktivnostima ovog pokreta.

skola za umetnicke zanateskola za umetnicke zanate

 


umetnickaSTILSKI KROJAČI NA 6. MODIANA ŠABAC FASHION DAY

U okviru programa 6. Modiana Šabac Fashion Day-a, revijom ''4 Ever Young'' predstavile su se učenice trećeg razreda naše škole sa obrazovnog profila stilski krojač. Na reviji koja je održana 1. novembra 2010. godine u Kulturnom centru u Šapcu, 23 modela, inspirisana pank modom uspešno su prikazale Natalija Dragojević, Ivana Đurić, Biljana Nenadović i Bojana Bošković. Svi modeli su nastali na časovima praktičnog rada uz mentorstvo profesora Liljane Kekić i Milice Lazić.

skola za umetnicke zanateskola za umetnicke zanateskola za umetnicke zanatesabacos sveti sava

 


umetnicka SEMINAR U OKVIRU 51. OKTOBARSKOG SALONA ''MUZEJSKE ZBIRKE KAO RESURSI OKRUŽENJA U NASTAVI''

U Beogradu, u zgradi bivše Vojne akademije (prostor budućeg Muzeja grada Beograda) i glavnom izlagačkom prostoru 51. Oktobarskog salona, 30. oktobra 2010. godine je 34 nastavnika naše škole pohađalo seminar Muzejske zbirke kao resursi okruženja u nastavi. Organizatori seminara bili su Kulturni centar Beograda i Muzej savremene umetnosti, Beograd.

skola za umetnicke zanateskola za umetnicke zanateskola za umetnicke zanate

 


umetnickaVIŠE OD 200 UČENIKA POSETILO 51. OKTOBARSKI SALON I IZLOŽBU SALVADOR DALI - BOŽANSTVENI SVETOVI

Sada već tradicionalna poseta učenika Škole za umetničke zanate Oktobarskom salonu u Beogradu, realizovana je 26. i 27. oktobra 2010. godine. Više od 200 učenika imalo je priliku da se upozna sa radovima 51. Oktobarskog salona u Resavskoj 40 b, a osim ove postavke, posećena je i najveća izložba izabranih grafičkih dela Salvadora Dalija pod nazivom Salvador Dali-Božanstveni svetovi, na kojoj su prikazana dva najobimnija opusa Biblia Sacra i Božanstvena komedija.

skola za umetnicke zanateskola za umetnicke zanateskola za umetnicke zanatesabacos sveti savaradionica

 


umetnickaOKTOBAR - NACIONALNI MESEC PRAVILNE ISHRANE

Škola za umetničke zanate u Šapcu uključila se u kampanju ''Oktobar - mesec pravilne ishrane'' i u saradnji sa Zavodom za javno zdravlje i Opštom bolnicom Šabac, organizovala 13. oktobra 2010. godine, tribinu za učenike i sve zaposlene, posvećenu značaju pravilne ishrane. Na tribini su govorili stručnjaci Zavoda za javno zdravlje u Šapcu i gost-predavač iz Novog Sada - dr Milka Popović, načelnik Centra za higijenu i humanu ekologiju Instituta za javno zdravlje Vojvodine.

sabac

 


umetnickaJOŠ JEDNA NAGRADA ŠKOLI ZA UMETNIČKE ZANATE – MEĐUNARODNI LIKOVNI KONKURS ''RADOST EVROPE''

Grad Beograd, Odbor međunarodnog susreta dece Evrope ''Radost Evrope'' i Dečji kulturni centar Beograda raspisali su, u okviru ove značajne manifestacije, XII Međunarodni likovni konkurs.
Odbor manifestacije odlučio je da se iz ''Rečnika prijateljstva'' koji je sačinio Duško Radović izabravši petnaest ''najlepših'' reči za decu: ptica, knjiga, hleb, dete, otac, Evropa, sloboda, prijatelj, igra, radost, ljubav, majka, mir, pesma, sunce, posebno izdvoji pojam knjiga i opredelio se da tema 41. Susreta dece Evrope bude ''Knjige su prozori sveta''.
Na konkurs je pristiglo preko dve i po hiljade radova iz celog sveta, a stručni žiri izvršio je izbor najboljih. Bronzana medalja u uzrasnoj kategoriji od 15-18 godina stigla je u Šabac. Nosilac bronzane medalje ''Radost Evrope'' je Danica Veselinović, učenica četvrtog razreda Škole za umetničke zanate u Šapcu koja je nagradu dobila za kaligrafski rad na zadatu temu.
Danica je sa svojim profesorom Mihailom Simovićem 1. oktobra u Dečjem kulturnom centru u Beogradu prisustvovala svečanom otvaranju izložbe nagrađenih radova i uručenju priznanja.
Škola za umetničke zanate je lider u broju osvojenih nagrada na likovnim konkursima, a ne treba prenebregnuti činjenicu da je ovo još jedno u nizu priznanja koje je talentovana Danica, sa profesorom Simovićem kao mentorom, dobila na međunarodnim i republičkim konkursima.

sabacos sveti savaradionicaskola za umetnicke zanateskola za umetnicke zanateskola za umetnicke zanate

 


umetnickaSARADNJA UMETNIČKIH ŠKOLA – ŠKOLE ZA DIZAJN BOGDAN ŠUPUT IZ NOVOG SADA I  ŠKOLE ZA UMETNIČKE ZANATE

U dvorištu Škole za umetničke zanate 27. septembra 2010. godine je održana slikarska radionica u kojoj su učestvovali i učenici Škole za dizajn Bogdan Šuput iz Novog Sada.
Gosti iz Novog Sada - profesori Radivoj Dragin i Đura Radišić su sa svojim učenicima, u galeriji Škole za umetničke zanate priredili izložbu radova, a profesor filozofije Milan Janković održao je predavanje na temu Šta je umetnost? Šta je stvaralaštvo?
Radionica je omogućila druženje, učenje i  razmenu dragocenih iskustava u radu ove dve umetničke škole.

sabacradionicaos sveti savaskola za umetnicke zanate

 

 

umetnickaPOSETA RUSKIH UMETNIKA NAŠOJ ŠKOLI

Predstavnici Fonda kulture iz ruskog grada Ivanova (Galina Zadojeva, predsednica Društva rusko-srpskog prijateljstva; dr Galina Vacuro, predstavnik skupštine opštine Ivanovo; Galina Voronova, predstavnica Udruženja slikara Rusije-oblast Ivanovo; Zinaida Skudalova, profesor Likovne akademije u Ivanovu; Jelena Rodionova, Konstatntin Čistov, Dimitrij Devočkin i bračni par Jelena i Sergej Starisov) i Olga Durova iz Moskve, posetili su 17. septembra 2010. godine  Školu za umetničke zanate, u okviru traicionalne posete ruskih slikara našem kraju.
U srdačnom razgovoru, pravljeni su planovi moguće saradnje, pre svega u smislu razmene učenika iz naše i ruskih umetničkih škola, a gosti su bili oduševljeni prostorom, ambijentom i eksponatima-đačkim radovima, koje su mogli da vide u izložbenom prostoru Škole.

sabacradionicaos sveti savaskola za umetnicke zanate

 umetnickaINKLUZIVNA PRAKSA - RADIONICA "KREIRAJMO RAZLIČITIM RUKAMA"

Na osnovu sporazuma o saradnji OŠ Sveti Sava i Škole za umetničke zanate, a u cilju afirmisanja ideje društvene inkluzije, Škola za umetničke zanate je 15. 9. 2010. godine bila domaćin radionice Kreirajmo različitim rukama, u kojoj su učenici OŠ Sveti Sava i naši učenici, kao njihovi mentori i edukatori, pokazali da umetničke forme, osim što daju velike mogućnosti za izražavanje, afirmišu sposobnost, talenat i kreativnost učenika sa posebnim potrebama.
Ova radionica je primer dobre prakse iz perspektive inkluzivnih vrednosti, jer je vršnjačka sredina dala podršku ostvarivanju potencijala učenika sa posebnim potrebama, a kroz druženje i učenje, promovisana je otvorenost i saradnja, poštovanje različitosti i tolerancija među mladim ljudima. Radionicu je posetio i gradonačelnik Miloš Milošević i istakao neophodnost saradnje među školama, sa posebnim akcentom na potrebu veće saradnje osnovnih i srednjih škola sa OŠ Sveti Sava.

radionicaos sveti savadvoristeskola za umetnicke zanatesabacumetnicka skolakreativna radionicavajanjepraksa

predsednik opstine

 umetnickaGODIŠNJA IZLOŽBA RADOVA UČENIKA – NARODNI MUZEJ U ŠAPCU (17. 06 - 01. 07. 2010. GODINE)

''... Galerija tako značajne ustanove kulture zahteva ozbiljnost koju ovi mladi autori intuitivno prepoznaju i kada još nisu potpuno svesni svoje uloge stvaraoca, no to je logična posledica svakodnevnih aktivnosti tokom godina učenja, promišljanja i posmatranja...'' ( Ivanka Trifunović, istoričar umetnosti, iz kataloga izložbe)

U Narodnom muzeju u Šapcu 17. juna je otvorena XIV Godišnja izložba, na kojoj je predstavljeno preko 200 radova učenika, različitih tema, tehnika, stilova i poetika, a opet, zahvaljujući organizatorski izložbe Mariji Sulji, spojenih u lepu i čudesnu celinu. Na izložbi, koja nikoga nije ostavila ravnodušnim, dodeljene su i nagrade najuspešnijim učenicima i profesorima u školskoj 2009/10. godini.

Nakon izložbe u dvorištu Škole organizovan je koktel parti.

izlozbagodisnja izlozba narodni muzej sabac koktel godisnja izlozba koktel skola za umetnicke zanate umetnicka skolaskola primenjenih umetnosti

 

 


umetnicka IZLOŽBA KULTURA ĆIRILICE

Izložbom Kultura ćirilice koja je otvorena 2. juna u Biblioteci šabačkoj, učenici Škole za umetničke zanate pokazuju kako kroz različite umetničke forme, nesmetanim istraživanjem i izražavanjem, u tradicionalnom ali i savremenom kontekstu, proučavaju i čuvaju sopstvenu kulturu i kulturno nasleđe. Ćirilični znakovi izvedeni dekorativno-minucioznom linijom dleta, četke, olovke... postaju početak igre, povod za rojenje asocijacija, način za istraživanje prostora i potreba. Tako, kultura ćirilice gubi osnovno značenje informativnog teksta i prelazi u domen likovnosti. Misao, iskustvo, lični senzibilitet i zanatska veština mladih autora stoje iza toga.

 

 

umetnicka PRVA NAGRADA NA REPUBLIČKOJ SMOTRI LIKOVNOG STVARALAŠTVA UČENIKA SREDNJIH ŠKOLA

Tijana Božić, učenica trećeg razreda dobila je prvu nagradu na Republičkoj smotri likovnog stvaralaštva učenika srednjih škola (za kaligrafski rad), jedinom takmičenju iz oblasti likovnih umetnosti koje se nalazi u Kalendaru takmičenja i smotri učenika Ministarstva prosvete, a Škola za umetničke zanate dobila je diplomu za poslatu kolekciju đačkih radova.

 

 

umetnicka ПРИЈЕМ НА БЕЛОМ ДВОРУ И ПАТРИЈАРШИЈИ

На конкурсу ''Дани ћирилице'' који сваке године организује Огранак Вукове задужбине у Баваништу, у категорији средњих школа, прва награда додељена је Исаиловић Николи. Никола је са професором-ментором Михаилом Симовићем 02. јуна био на пријему у Патријаршији (сусрет са владиком Атанасијем) и на Белом Двору (сусрет са Њ. К. В. Престолонаследником Александром II Карађорђевићем и Њ. К. В. Принцезом Катарином).

 


umetnicka IZLOŽBA NAJTALENTOVANIJIH MATURANATA - KUTURNI CENTAR ŠABAC 31. 05 - 07. 06. 2010. GODINE

Stefan: Njemu istorija nije učiteljica već život. I slika. Slikati znači boriti se, pobeđivati svakim potezom - belinu platana, druge autore, na kraju sebe.
Marina: “Maslačak bi pred njom kleko Kad se ona poljem šeta Ja sve strepim da je neko Ne ubere mesto cveta“. Za nju likovna poetika podrazumeva estetiku lepog. Originalnost, dopadljivost i težnja za savršenstvom se podrazumeva.
Nikola: Čini se da je Nikoli stvaranje kao život akrobate – veliki napor, izolovanost, upornost, vežba, istraživanje. Umetničko delo nastaje kao logičan produkt znanja, rada i promišljanja.
Svojom prvom samostalnom izložbom Stefan Petronijević, Marina Maričić i Nikola Ilić uspeli su da opredmete konstataciju Andre Marloa da je stvaralaštvo univerzalno iako se razvija iz ličnih poetika. Kod Marine, Nikole i  Stefana ne radi se samo o osobenosti likovnog izraza. Raznorodnost tehnika, pripadnost likovnoj ili primenjenoj umetnosti i različitost tema, čine čudan i samo na prvi pogled nemoguć spoj. Izložba ovih mladih autora po mnogo čemu je homogena celina. Svo troje su maturanti i odlični učenici Škole za umetničke zanate.

kc sabac

 umetnicka USPESI KALIGRAFSKE SEKCIJE

Učenici Škole za umetničke zanate nastavljaju sa osvajanjem nagrada i priznanja iz oblasti kaligrafije.

Na Smotri ćiriličke pismenosti u Titelu, u kategoriji tradicionalnog pisma nagrađene su učenice Katarina Pantić i Diana Milovanović; u kategoriji brzopisa-Monja Balaš, a za originalnu kaligrafiju nagrađeni su: Danica Veselinović, Novica Bantić i Dušan Mišić.

Na konkursu ''Dani ćirilice'' koji svake godine organizuje Ogranak Vukove zadužbine u Bavaništu, od 3632 prispela rada iz Srbije i dijaspore iz 222 škole, učenici Škole za umetničke zanate su višestruki laureati: za krasnopis-kaligrafiju, u kategoriji srednjih škola, prva nagrada dodeljena je Isailović Nikoli; drugu nagradu osvojili su Stefan Petronijević i Danica Veselinović, koja je osvojila i treću nagradu za vez, a treća nagrada u kategoriji krasnopisa pripala je Mišić Dušanu.

 umetnicka PREDSTAVNICI ŠKOLE NA 39. ĐAČKOM VUKOVOM SABORU U TRŠIĆU

S obzirom na uspehe kaligrafske sekcije naše škole, nastavnik Mihailo Simović je dobio poziv da sa 3 učenika održi edukativnu radionicu kaligrafske ćirilice u Tršiću 20. i 21. maja, kao deo programa 39. ĐAČKOG VUKOVOG SABORA. Nastavnik je sa učenicima: Anom Štimac, Slavicom Grujić i Stefanom Petronijevićem, uspešno realizovao ovu radionicu i pokazao mladim ljudima svu lepotu slova, poteza i pisma.

 umetnicka DANICA NA MANIFESTACIJI FASHION DAY

Školu za umetničke zanate, svojom prvom revijom pod nazivom Čarolija, na 5. Fashion Day-u u Kulturnom centru, predstavljala je učenica trećeg razreda obrazovnog profila stilski krojač - Danica Veselinović. Modele, nastale na časovima praktičnog rada pod mentorstvom nastavnika Ljiljane Kekić, Milice Lazić i Radovana Ćirića, sačinjavale su svečane, večernje haljine, romantične i tajanstvene, koje su, uprkos svedenim bojama bile žive i zanimljive, razigrane obiljem detalja, rađenih u duhu vremena.

 umetnicka LIKOVNA GRAFIKA U GALERIJI ŠKOLE

Od 05-15. maja u holu Škole za umetničke zanate postavljena je izložba grafičkih radova učenika druge godine sa obrazovnih profila firmopisac-kaligraf i graver umetničkih predmeta. Izabrane radove, nastale školske 2009/10. u tehnikama visoke ( linorez ) i duboke štampe ( suva igla i linogravura ) postavio je nastavnik Mihailo Simović, diplomirani grafičar.

 umetnicka NOĆ MUZEJA, 15. MAJ 2010. GODINE – TRAGOVI KLOKOTRISTA

Škola, već godinama unazad, sa specifičnim programima i izložbama, učestvuje u manifestaciji Noć muzeja. Ove godine izložbu Tragovi klokotrista su realizovali profesori Škole za umetničke zanate, ali različitih zanimanja, a asistirali su im učenici (uloge su obrnute).
Značenje anagrama KLOKOTRIZAM je KLOvnovi KOji TRaju jer je beda večna, plus ironični –IZAM.
U svakom slučaju, može se reći da beda jeste večna, ali je UMETNOST ta koja traje i koja je razgolićuje. Na izložbi u Noći muzeja je prikazana likovna razuđenost, čista igra mašte, a Škola je i te večeri bila otvorena radionica duha za mnogobrojne posetioce.

noc muzeja
umetnicka JAVNI ČAS - KOLIKO POZNAJETE BAHA?

U Školi za umetničke zanate 29. aprila 2010. godine je održan javni čas iz muzičke umetnosti koji je pokazao da mladi i u sadašnjem vremenu, kada su mnogi kriterijumi, pa i muzički-promenjeni, poštuju i vrednuju klasičnu muziku i njenu univerzalnu vrednost.
Profesorka muzičke umetnosti u Školi za umetničke zanate Slađana Nikolić je, sa mnogo entuzijazma i na vrlo kreativan način, sa učenicima drugog razreda realizovala kviz na temu Koliko poznajete Baha?
Četiri ekipe učenika (iz svakog odeljenja po jedanaestoro učenika) su se takmičile u poznavanju Bahovog života i dela, kao i u veštinama anagrama, tangrama i crtanja Bahovog portreta. Stručni žiri u sastavu: Radivoje Marinković, profesor crtanja i slikanja u Školi za umetničke zanate, Marina Stanišić, profesor solfeđa u Muzičkoj školi Mihailo Vukdragović i Jovanović Živka, profesor muzičke umetnosti u Šabačkoj gimnaziji, proglasio je pobednike - odeljenje II4.
Predivna Bahova muzika i pozitivna energija mnogobrojne publike, ulepšali su ovaj, po mnogo čemu, izvanredno organizovan kviz.

 umetnicka 29. MEĐUNARODNI  DEČJI  LIKOVNI  KONKURS  ''MALI  BITOLJSKI  MONMARTR''  2010

Međunarodni likovni konkurs ''Bitola 2010'' raspisan je početkom septembra 2009. godine, a trajao je do 20. februara 2010. godine. Na konkursu je učestvovala 641 škola, sa ukupno 20978 crteža, iz 30 zemalja Evrope i sveta.
Radove je pregledao i ocenjivao međunarodni stručni žiri, a  radovi učenika Škole za umetničke zanate u Šapcu (u pitanju je 20 kaligrafskih ostvarenja Danice Veselinović, Tijane Božić i Ane Štimac) žiri je ocenio kao najbolju kolekciju (nagrada – zlatna četka).
Učenici trećeg razreda Danici Veselinović dodeljena je nagrada za pojedinačno ostvarenje – zlatna paleta.
Ovo je još jedan u nizu uspeha učenika kaligrafske sekcije Škole za umetničke zanate i njihovog mentora - nastavnika Mihaila Simovića, dipl. grafičara.

 umetnicka NAŠA ŠKOLA NA SAJMU OBRAZOVANJA ''PUTOKAZI'' U NOVOM SADU

Šesti međunarodni sajam obrazovanja ''Putokazi'' u Novom Sadu, održan je od 18 - 20. 02. 2010. godine i to je bila prilika da se javnost upozna, između ostalog i sa trenutnim dostignućem Srbije u ovoj oblasti.
Ministarstvo prosvete, kao resorno ministarstvo, bilo je prisutno na ovom sajmu, a Škola za umetničke zanate iz Šapca je bila jedna od tri škole u Srbiji koja je dobila poziv Ministarstva prosvete da bude gost na njihovom štandu.
Naša škola se predstavila na pravi način, štand je bio izuzetno posećen, svima interesantan i neobičan.
Sajam, na kome su učestvovali i gosti iz Italije, Grčke i Mađarske, otvorio je ministar prosvete Žarko Obradović, ukazujući na činjenicu ogromne važnosti obrazovanja za društveni, ekonomski i kulturni razvoj svake zemlje.

sajamsajamsajamsajamsajamsajam

 umetnicka SUSRET UČENIKA ŠKOLE ZA UMETNIČKE ZANATE SA NJEGOVIM PREOSVEŠTENSTVOM EPISKOPOM ŠABAČKIM G. LAVRENTIJEM

Njegovo Preosveštenstvo Episkop Šabački G. Lavrentije 10. februara 2010. godine priredio je prijem za učenike i nastavnike Škole za umetničke zanate u znak zahvalnosti za konzervatorsko-restauratorske radove na 17 ikona crkve Sv. velikomučenika Georgija na Donjošorskom groblju u Šapcu, koje su učenici na obrazovnom profilu konzervator kulturnih dobara, započeli u oktobru mesecu 2009. godine.
U toplom i srdačnom razgovoru, učenici su imali priliku da čuju crtice iz života Negovog Preosveštenstva, da upoznaju prostor, vredne relikvije i eksponate Episkopije šabačke i dobiju blagoslov i reči podrške za ono čime se bave.
Učenici su Njegovom Preosveštenstvu poklonili rozetu u kamenu sa motivom moravske plastike, a na poklon dobili knjige o životu Njegovog Preosveštenstva Episkopa Šabačkog G. Lavrentija.
Konzervatorsko-restauratorski radovi ikona potrajaće i u narednoj školskoj godini, tako da će učenici Škole za umetničke zanate na časovima praktičnog rada, uz budno oko svojih nastavnika-mentora, biti u prilici da vrednim predmetima vrate sjaj, a budućim generacijama ukažu na značaj poštovanja i očuvanja vrednosti umetničke i kulturne baštine svog naroda.

poseta

 umetnicka DAN DUHOVNOSTI – DAN SVETOG SAVE

Školska slava 2010. godine je obeležena otvaranjem tradicionalne izložbe ikona, radova učenika sa obrazovnih profila konzervator kulturnih dobara i klesar, a u svečanom programu učestvovali su školski hor pod dirigentskim vođstvom profesorke Slađane Nikolić, učenici Nikola Ilić i Jelena Veselinović i dragi gosti:  Ivana Spremić i etno grupa i tamburaški orkestar Bisernica KUD Abrašević.

skolska slavaskolska slavaskolska slavaskolska slavaskolska slava

 umetnicka DEDA MRAZ JE STIGAO I U ŠKOLU ZA UMETNIČKE ZANATE!

Deda Mraz je u Školu stigao 28. decembra 2009. godine i podelio deci zaposlenih paketiće. I ovog puta Deda Mraz je ispunio očekivanja mališana i iz dalekih krajeva im doneo baš ono što su poželeli.

poklonipoklonipoklonipokloni

 

 

ARHIVA ŠKOLSKIH AKTIVNOSTI
(školska godina - polugodište)

  2024/25. I     2023/24. II     2023/24. I     2022/23. II  

 

ARHIVA ŠKOLSKIH AKTIVNOSTI
(kalendarska godina)

  2022.     2021.     2020.     2019.     2018.     2017.     2016.     2015.     2014.     2013.     2012.     2011.     2010.     2009.     2008.     2007.  

 

 

 

::: home ::: webmail ::: contact :::
School of Applied Arts