Škola primenjenih umetnosti
  INFO    UPIS    UČENICI    AKTIVNOSTI    GALERIJA    ŠKOLA    KONTAKT  

2015.      

spu.edu.rs    PRVA SAMOSTALNA IZLOŽBA JOVANE JAKOVLJEVIĆ

U galeriji škole 2. 12. 2015. godine postavljena je izložba fotografija Jovane Jakovljević,  učenice sa obrazovnog profila firmopisac-kaligraf, polaznice sekcije za fotografiju i digitalnu grafiku.  Portret kao dominantna tema na Jovaninim fotografijama je izrazito ekspresivan, a ipak sa dozom topline  iz koje se iščitava prisnost i empatija. Jovana je višestruko nagrađivana upravo u oblasti umetničke fotografije kojom namerava profesionalno da se bavi.  Izložba traje do  18. 12. 2015. godine.

KLIKNITE NA FOTOGRAFIJU ZA UVEĆANJE
www.spu.edu.rs www.spu.edu.rs www.spu.edu.rs www.spu.edu.rs www.spu.edu.rs www.spu.edu.rs www.spu.edu.rs www.spu.edu.rs www.spu.edu.rs www.spu.edu.rs www.spu.edu.rs www.spu.edu.rs


spu.edu.rs     ĐACI NA  IZLOŽBI  ALBREHT DIRER I NJEGOVI SAVREMENICI

Učenici naše škole imali su priliku da 20. i 21. oktobra 2015. godine posete međunarodnu izložbu ''Albreht Direr i njegovi savremenici – Trijumfalna povorka cara Maksimilijana I'', Istočnoslovačkog muzeja iz Košica, koja je do sada predstavljena u više od deset gradova Evrope. Albreht Direr (1471–1528) poznat je kao slikar, grafičar, crtač i teoretičar. Njegov stvaralački genije pomerio je granice umetnosti s početka 16. veka, a bio je i do danas ostao rame uz rame sa Mikelanđelom, Leonardom i Rafaelom, imajući ključnu ulogu u razvoju evropske grafike i renesansne umetnosti. Izložba je prezentovana u Konaku kneginje Ljubice u Beogradu i čini je 138 grafičkih listova, koncipiranih u dve celine. Posebno mesto na izložbi zauzimaju Direrova remekdela Nosorog i Vitez, Smrt i Đavo. Izložbu je posetilo 240 učenika od prvog do četvrtog razreda.

KLIKNITE NA FOTOGRAFIJU ZA UVEĆANJE
www.spu.edu.rs www.spu.edu.rs www.spu.edu.rs www.spu.edu.rs


spu.edu.rs     NAGRADA NA MEĐUNARODNOM TAKMIČENJU

U konkurenciji od hiljadu takmičara iz 35 zemalja sveta, naša učenica Nađa Garačić osvojila je treće mesto (nagrada od 500$) za svoj umetnički rad – plakat na temu ''Naši okeani, naša plastika''.
Ovo međunarodno takmičenje u organizaciji ''Bow Seat Ocean Awareness Programs'' godinama skreće pažnju na globalni problem zagađenja okeana. Mladi širom sveta, učestvujući na ovom takmičenju, kombinuju umetnost, nauku, ideje o značaju zaštite životne sredine i na taj način daju svoj glas za očuvanje okeana i širenje svesti o problemu plastičnog zagađenja.
Nađa Garačić je učenica četvrtog razreda na obrazovnom profilu firmopisac-kaligraf i plakat je radila pod mentorstvom profesora Mihaila Simovića.

www.fromthebowseat.org

“While science and technology are critical to understanding our planet and deciding what to do next, alone they aren’t enough to inspire long-term cultural shifts.  Humans aren’t purely rational creatures. That’s why need to convey creative narratives like stories, poetry, film, and visual art – they engage our emotions, our heart.  We need to use our heads and our hearts so that we can protect this planet that we love.”

Linda Cabot

KLIKNITE NA FOTOGRAFIJU ZA UVEĆANJE
www.spu.edu.rs www.spu.edu.rs


spu.edu.rs     GOMOLAVA 2015

U subotu, 13. septembra 2015. godine naša škola je po drugi put učestvovala u manifestaciji RIMSKI DANI koja se održava na arheološkom lokalitetu GOMOLAVA kod Hrtkovaca. Izloženi su radovi obrazovnih profila: graver, grnčar, klesar, drvorezbar i juvelir,  a u okviru kulturno-umetničkog programa učenici su prikazali prikazali veštine graviranja na staklu i izrade predmeta od gline i kamena.

KLIKNITE NA FOTOGRAFIJU ZA UVEĆANJE
www.spu.edu.rs www.spu.edu.rs www.spu.edu.rs www.spu.edu.rs www.spu.edu.rs www.spu.edu.rs www.spu.edu.rs www.spu.edu.rs www.spu.edu.rs www.spu.edu.rs www.spu.edu.rs www.spu.edu.rs


spu.edu.rs     NAŠI UČENICI PONOVO NA KRFU

Na ovogodišnjem, četvrtom po redu, konkursu u organizaciji časopisa Svetosavsko zvonce, kao i prethodne tri godine, učenici naše škole su ostvarili značajan rezultat. U likovnom segmentu konkursa sve nagrade pripale su upravo našim učenicima – za treće mesto Ani Martinović i drugo mesto Mariji Spasojević (pod mentorstvom profesorke Nataše Jovanović), a prvu nagradu ravnopravno su podelili učenici Jovana Jakovljević i Stefan Stevanović, polaznici sekcije za fotografiju i digitalnu grafiku, pod mentorstvom profesora Mihila Simovića.

Prva nagrada za učenike i njihovog mentora bila je desetodnevni boravak na ostrvu Krf, u okviru projekta Stopama naših predaka, koji poslednjih godina organizuje Patrijaršija Srpske pravoslavne crkve u saradnji sa Mitropolijom krfskom. Projekat je edukativnog karaktera i dani na Krfu bili su ispunjeni,  kako posetama značajnim mestima vezanim za našu istoriju iz perioda Prvog svetskog rata, tako i radovima na obnavljanju spomen obeležja drinskoj diviziji u mestu Agios Mateos i uređivanju mesta iskrcavanja srpske vojske u pristaništu u Guviji. Poseban i nezaboravan utisak na učenike ostavila je poseta ostrvu Vido i Plavoj grobnici.

KLIKNITE NA FOTOGRAFIJU ZA UVEĆANJE
www.spu.edu.rs www.spu.edu.rs www.spu.edu.rs www.spu.edu.rs www.spu.edu.rs www.spu.edu.rs www.spu.edu.rs www.spu.edu.rs 


spu.edu.rs     STUDIJSKA POSETA UČENIKA I NASTAVNIKA ŠKOLI DRVOREZBARSTVA U ŠUMENU, BUGARSKA

Od 4 - 8. jula 2015. godine učenici i nastavnici Škole primenjenih umetnosti uzvratili su posetu mladim kreativcima, polaznicima Integrisanog dečjeg centra iz bugarskog grada Šumen, koji su prošle godine bili gosti Škole primenjenih umetnosti. Trinaest učenika je, tokom boravka i druženja sa bugarskim vršnjacima, realizovalo i zajedničku kreativnu radionicu drvorezbarstva, a naši učenici sa drugih obrazovnih profila prezentovali su mladima iz Bugarske tehniku graviranja na staklu, osnove kaligrafije, crtanja i slikanja i fotografije. Domaćini su se potrudili da, osmišljenim i zanimljivim programom, pokažu značajne kulturne i istorijske lokalitete Šumena i okoline, predstavnici gradske uprave Šumena upriličili su svečani prijem za naše đake i nastavnike, pa su utisci sa ove studijske posete bili veoma lepo i dragoceno iskustvo, kako za učenike i nastavnike Škole primenjenih umetnosti, tako i za naše bugarske prijatelje.

KLIKNITE NA FOTOGRAFIJU ZA UVEĆANJE
www.spu.edu.rs www.spu.edu.rs www.spu.edu.rs www.spu.edu.rs www.spu.edu.rs www.spu.edu.rs www.spu.edu.rs www.spu.edu.rs www.spu.edu.rs www.spu.edu.rs www.spu.edu.rs www.spu.edu.rs www.spu.edu.rs www.spu.edu.rs www.spu.edu.rs www.spu.edu.rs www.spu.edu.rs www.spu.edu.rs www.spu.edu.rs www.spu.edu.rs www.spu.edu.rs www.spu.edu.rs www.spu.edu.rs www.spu.edu.rs www.spu.edu.rs www.spu.edu.rs


spu.edu.rs     POSETA DRAGIH PRIJATELJA I KOLEGA IZ MARIBORA

U poseti Školi primenjenih umetnosti u Šapcu 29. juna 2015. godine bili su profesori Srednje šole za oblikovanje iz Maribora. Gosti iz Slovenije su imali priliku da pogledaju Godišnju izložbu radova učenika, da obiđu školu, kabinete i da se, kroz razgovor i razmenu iskustava sa kolegama, upoznaju sa načinom  i organizacijom rada šabačke škole. Ova poseta je nastavak saradnje dve umetničke škole, započete u decembru prošle godine kada su učenici Škole primenjenih umetnosti boravili u Mariboru, predstavili svoju školu i organizovali izložbu sa radovima iz oblasti grafičkog dizajna, fotografije i dizajna tekstila.  Dogovoren je nastavak saradnje i planirano da se od naredne školske godine, u okviru kreativnih radionica, realizuje razmena učenika, koja će, svakako biti dragoceno iskustvo i za učenike i za nastavnike.

KLIKNITE NA FOTOGRAFIJU ZA UVEĆANJE
www.spu.edu.rs www.spu.edu.rs www.spu.edu.rs www.spu.edu.rs www.spu.edu.rs


spu.edu.rs     Godišnja izložba radova učenika Virtuelna stvarnost, 15 – 30. 6. 2015.

U školskoj galeriji 15. juna 2015. godine svečano je otvorena Godišnja izložba radova učenika, pod nazivom Virtuelna stvarnost, na kojoj su uručene i nagrade učenicima koji su u toku školske 2014/15. godine osvajali nagrade na takmičenjima i konkursima. Proglašeni su nosioci diplome ''Vuk Karadžić'' (Anđelka Radovanović, Ana Marija Gajšek i Marija Oljačić) i učenik generacije – Anđelka Radovanović. Selektor ovogodišnje izložbe je bila Nataša Jovanović.

''Svako dete ima krila,
samo mora da se seti
gde mu rastu sakrivena
i  –  moći će da poleti''

M. Antić

... ''Akcenat dela,  prezentovanih  u školskoj galeriji Hol, stavlja se na predmet – konkretan, prepoznatljiv oblik, ali to nije pojednostavljen odraz stvarnosti. Ovde se radi o radovima koji u sebi prikupljaju stečena znanja, godine rada, originalnost izraza i vitalnu, stvaralačku energiju mladih autora...''.

Iz kataloga, Ivanka Trifunović, istoričar umetnosti.

KLIKNITE NA FOTOGRAFIJU ZA UVEĆANJE
www.spu.edu.rs www.spu.edu.rs www.spu.edu.rs www.spu.edu.rs www.spu.edu.rs www.spu.edu.rs www.spu.edu.rs www.spu.edu.rs www.spu.edu.rs www.spu.edu.rs www.spu.edu.rs www.spu.edu.rs www.spu.edu.rs www.spu.edu.rs www.spu.edu.rs www.spu.edu.rs www.spu.edu.rs www.spu.edu.rs www.spu.edu.rs www.spu.edu.rs


spu.edu.rs     IZLOŽBA STRIPA  ''MARKO NE STARI''  UČENICE NEVENE MITROVIĆ

U galeriji Šabačkog pozorišta u četvrtak 4. juna u 19:00 sati otvorena je izložba stripa učenice četvrtog razreda Škole primenjenih umetnosti Nevene Mitrović. Njen strip o Marku Kraljeviću godinama pleni i zabavlja sve generacije čitalaca Politikinog magazina u kome se strip redovno objavljuje. Nevena je mlad autor koji kroz strip o svom junaku Marku Kraljeviću daje kritički osvrt na društveno-političku stvarnost, čak i na neke globalno-političke teme, а sam naziv izložbe Marko ne stari pokazuje da je Marko sa svojim dogodovštinama i razmišljanjima i dalje svež i aktuelan.
Izložba u Šabačkom pozorištu biće otvorena do 30. juna 2015. godine.

KLIKNITE NA FOTOGRAFIJU ZA UVEĆANJE
www.spu.edu.rs www.spu.edu.rs www.spu.edu.rs www.spu.edu.rs www.spu.edu.rs www.spu.edu.rs www.spu.edu.rs


spu.edu.rs     Изложба радова ученика Култура ћирилице - ''ЛУЧА'' инспирисана Николом Теслом 

Галерија Библиотеке шабачке, 4 - 17. 6. 2015. године

Саградили смо куће
Да се у њима очува светлост
Да ноћ више не би делила живот

Пол Елијар

Када се на једном месту, као што је галеријски простор Библиотеке шабачке, суоче радови ученика различитих образовних профила Школе примењених уметности из Шапца, а за основну тему изабере узор какав је Никола Тесла, онда је то заиста нешто несвакидашње. Тек тада могу да се уоче оне суптилне нити стечених знања, Теслиних открића и ликовних креација младих аутора - фирмописаца, дрворезбара, препаратора, позлатара, гравера, аранжера и калиграфа, њихова веза и јединство уметничко – научног света.
Стални посетиоци традиционалне изложбе знају да је полазиште презентованих дела калиграфски текст, слова, као знаци или основни мотиви интригантних композиција. Овога пута радови су оплемењени и подређени обележавању 159. годишњице рођења Николе Тесле и Међународне године светлости, што је додатно инспирисало младе ауторе у извођењу оригиналних креација, комбиновању различитих материјала и прихватању разнородних техника. Са страшћу, снагом талента прихватили су духовну игру и створили дела која су, као и научни рад Николе Тесле, људима осветлили живот, а то јесте задатак уметности.
                                                                                                      
Иванка Трифуновић, историчар уметности (из каталога изложбе)

KLIKNITE NA FOTOGRAFIJU ZA UVEĆANJE
www.spu.edu.rs www.spu.edu.rs www.spu.edu.rs www.spu.edu.rs www.spu.edu.rs www.spu.edu.rs www.spu.edu.rs www.spu.edu.rs www.spu.edu.rs www.spu.edu.rs www.spu.edu.rs www.spu.edu.rs www.spu.edu.rs


spu.edu.rs     NAGRADNO PUTOVANJE U BIHAĆ

Na Međunarodnom konkursu pod nazivom ''Život sa rekom i na reci'' koji je raspisala Međunarodna komisija za sliv reke Save, prvu nagradu (fotografija) dobila je Jovana Jakovljević III-2 (nastavnik-mentor: Mihailo Simović). Nagrada za Jovanu i petočlani školski  tim bio je boravak u Bihaću 29 i 30. maja 2015. godine gde su učenici imali priliku da učestvuju u radu Parlamenta mladih iz Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i  Srbije.

KLIKNITE NA FOTOGRAFIJU ZA UVEĆANJE
www.spu.edu.rs www.spu.edu.rs www.spu.edu.rs www.spu.edu.rs www.spu.edu.rs www.spu.edu.rs www.spu.edu.rs www.spu.edu.rs www.spu.edu.rs


spu.edu.rs     IZLOŽBA U KULTURNOM CENTRU ŠABAC ''ZANATSKI TRIPTIH'' (NAGRADA ZA ZANATSKO UMEĆE)

U ponedeljak 1. juna u 19:00 sati u galeriji Kulturnog centra Šabac otvorena je samostalna izložba tri učenika četvrtog razreda Škole primenjenih umetnosti čiji su radovi pobedili na školskom konkursu za zanatsko umeće. Prvonagrađeni Ivan Pantelić, učenik sa obrazovnog profila klesar; Nikola Glišić, graver umetničkih predmeta i Aleksandar Popović, firmopisac-kaligraf prikazaće na izložbi, koja nosi naziv ''Zanatski triptih'', svoje najuspelije radove u oblasti izabranog umetničkog zanimanja. Izložba u galeriji Kulturnog centra Šabac biće otvorena do 8. juna 2015. godine.

KLIKNITE NA FOTOGRAFIJU ZA UVEĆANJE
www.spu.edu.rs www.spu.edu.rs www.spu.edu.rs www.spu.edu.rs www.spu.edu.rs www.spu.edu.rs www.spu.edu.rs www.spu.edu.rs www.spu.edu.rs www.spu.edu.rs


spu.edu.rs     NAGRADE...

Na Republičkoj smotri učeničkog likovnog stvaralaštva u kategoriji srednjih umetničkih škola u Srbiji prvo mesto osvojile su Milica Nikolić III-2 (za kaligrafski rad) i Teodora Obradinović II-2 (za grafiku); drugo mesto – Emilija Ruvidić II-4 (za grafiku) i treće mesto – Aleksandra Maksimović II-2 (za grafiku) (nastavnik- mentor: Nataša Jovanović dobitnik je i priznanja za dugogodišnje unapređivanje nastave likovne kulture). Još jedno treće mesto osvojio je Miloš Simić I-2 (za skulpturu) (nastavnik-mentor: Dragana Mališić Marković). Škola je dobila priznanje za uspešne kolekcije kaligrafije, fotografije i grafike.

Na Dečjem saboru ''Dani ćirilice 2015.'' Bavanište pod mentorstvom Nataše Jovanović, za kaligrafske radove nagrađeni su sledeći učenici: Đorđe Mijailović III-4 – prvo mesto, Ana Lukić I-3 – treće mesto i Jelena Veselinović I-3 – treće mesto. Pod mentorstvom Mladena Pantelića učenica III-3 Tatjana Smiljanić osvojila je treće mesto.

Na konkursu (fotografije) na temu ''Crveno, volim te crveno'' koji je raspisao Centar za likovno vaspitanje dece i omladine Vojvodine, pod mentorstvom nastavnika Mihaila Simovića, prva nagrada dodeljena je Jovani Jakovljević III-2 , a druga nagrada Mariji Božić II-3.

Na Međunarodnom konkursu ''Svetosavlje i naše doba'' (u kategoriji kaligrafskih radova) prvu nagradu dobila je Sara Gligorić III-2, a drugu nagradu Đorđe Mijailović III-4 (nastavnik- mentor: Nataša Jovanović).

Na konkursu Agencije za borbu protiv korupcije ''Kad ne poštujemo pravila, onda...'' drugu nagradu u kategoriji kratkog filma dobio je tim učenika: Miljana Ćirić IV-2, Radosav Miliević IV-4, Nikola Glišić IV-4, Aleksandar Marković IV-2, Aleksandar Popović IV-2, Branislav Pavlović IV-2, Đorđe Arnautović IV-2, Slavoljub Ručnov III-4 (nastavnik – mentor: Mihailo Simović).

Na konkursu ''Krv život znači'' koji je raspisao Crveni krst Srbije, treću nagradu za plakat dobio je Aleksandar Marković IV-2 (nastavnik-mentor: Mladen Pantelić).

Na Međunarodnom konkursu pod nazivom ''Život sa rekom i na reci'' koji je raspisala Međunarodna komisija za sliv reke Save, prvu nagradu (fotografija) dobila je Jovana Jakovljević III-2 (nastavnik-mentor: Mihailo Simović).

Na konkursu ''Proleće'' koji je raspisao Tehnološki fakultet u Leskovcu, Kristina Pantelić II-1 osvojila je treće mesto (nastavnik-mentor: Ljiljana Kekić).

Na konkursu ''Otac'' koji je raspisao časopis Srpske pravoslavne crkve Svetosavsko zvonce u saradnji sa Međunarodnim fondom jedinstva pravoslavnih naroda iz Moskve (Odeljenje za Srbiju), učenici naše škole osvojili su mnoštvo nagrada i putovanje na Krf u avgustu 2015: dva prva mesta dodeljena su Jovani Jakovljević III-2 i Stefanu Stevanoviću III-1 (za fotografije, nastavnik-mentor: Mihailo Simović); u oblasti kaligrafije (nastavnik-mentor: Nataša Jovanović) drugu nagradu dobila je Marija Spasojević III-4, a treću Ana Martinović I-3.

Na takmičenju Smotra ćiriličke pismenosti, u organizaciji Narodne biblioteke Stojan Trumić u Titelu, naši učenici su osvojili nagrade u nekoliko kategorija: u kategoriji inicijal/monogram Aleksandar Marković IV-2 osvojio je drugo mesto, a Nađa Garačić III-2 treće mesto (nastavnik-mentor: Mladen Pantelić). U kategoriji likovna kreacija drugo mesto osvojila je Milica Nikolić II-2 (nastavnik-mentor: Nataša Jovanović). U kategoriji kaligrafska kreacija, pod mentorstvom nastavnika Mihaila Simovića, prvu nagradu dobio je Lazar Lazarević I-2, drugu nagradu In Hu II-2, a treću nagradu Srećko Đurić II-2. U kategoriji brzopis, po mentorstvom Nataše Jovanović, prvo mesto osvojila je Anđelka Radovanović IV-1, a pod mentorstvom istog nastavnika, u kategoriji tradicionalno pismo, prvo mesto osvojio je Đorđe Mijailović III-4.


spu.edu.rs     Let There Be Rock! –  Izložba u okviru manifestacije Noć muzeja 2015.

Škola primenjenih umetnosti učestvuje u manifestaciji Noć muzeja od njenog osnivanja. Ove godine - 16. maja Škola se predstavila radovima učenika na temu rok portreta. U okviru izložbe Let There Be Rock! posetioci su  imali priliku da se u galeriji Škole sretnu sa legendarnim rok muzičarima, viđenim očima  mladih umetnika - učenika Škole.  Svojevrsna šetnja kroz svet roka upotpunjena je različitim audio - vizuelnim  sadržajima i iznenađenjima na ovu temu. Posetioci su mogli da učestvuju u nagradnom kvizu na temu poznavanja rok muzike, a pobedu je odneo naš sugrađanin Saša Daničić koji je, kao nagradu od Škole, dobio knjigu Aleksandra Žikića Mesto u mećavi / Priča o Milanu Mladenoviću.
Koordinator izložbenih aktivnosti: Mileta Đurić.

KLIKNITE NA FOTOGRAFIJU ZA UVEĆANJE
www.spu.edu.rs www.spu.edu.rs www.spu.edu.rs www.spu.edu.rs www.spu.edu.rs www.spu.edu.rs www.spu.edu.rs www.spu.edu.rs www.spu.edu.rs


spu.edu.rs     STUDENTSKI KULTURNI CENTAR BEOGRAD / SREĆNA GALERIJA - „GRADOVI“

Kolektivna izložba fotografija sekcije za fotografiju i digitalnu grafiku Škole primenjenih umetnosti - 23. 04 / 05. 05. 2015.

Izlagački ciklus „Afirmacija mladih“, u godišnjem programu Srećne galerije Studentskog kultirnog centra Beograd, uspostavljen je kao rezultat praćenja rada najmlađih likovnih umetnika kod nas i pruža mogućnost za afirmaciju onih najtalentovanijih,  kroz izložbe njihovih najkvalitetnijih ostvarenja.

 Na ovoj, trećoj po redu, revijalnoj izložbi najuspelijih radova, polaznici sekcije za fotografiju i digitalnu grafiku su svojim likovnim izrazom i kreativnom energijom tematski predstavili grad iz pozicije pojedinca-umetnika sa senzacijom estetske kategorije u stvarima, ljudima i predmetima iz realnog i urbanog života sredine koju su obrađivali.

Do 5. maja 2015. godine posetioci će moći da pogledaju 32 fotografije autora/učenika:  Jovane Jakovljević, Marije Marković, Jelene Đokić, Marije Božić, Katarine Srdanović, In Hu, Uroša Kojića, Stefana Stevanovića, Ilije Pavlovića, Nevene Mitrović, Ivane Krulj i Ružice Ristivojević. Nastavnik-mentor je Mihailo Simović.

KLIKNITE NA FOTOGRAFIJU ZA UVEĆANJE
www.spu.edu.rs www.spu.edu.rs www.spu.edu.rs www.spu.edu.rs www.spu.edu.rs www.spu.edu.rs www.spu.edu.rs www.spu.edu.rs www.spu.edu.rs www.spu.edu.rs www.spu.edu.rs www.spu.edu.rs www.spu.edu.rs www.spu.edu.rs www.spu.edu.rs www.spu.edu.rs www.spu.edu.rs www.spu.edu.rs www.spu.edu.rs


spu.edu.rs     ZAJEDNIČKA EDUKACIJA NASTAVNIKA I RODITELjA

Škola je za odeljenjske starešine i roditelje 28. februara 2015. godine organizovala  seminar ''Azbuka saradnje škole i porodice.'' Autori i realizatori seminara su bili Milica Brstina Kočiš, pedagog i porodični savetnik u Službi savetovališta za brak i porodicu CSR Grada Novog Sada i Jovan Kočiš, psiholog u Službi za decu i mlade CSR Grada Novog Sada.

Ovo je jedan od načina da se i roditelji, kao značajni akteri obrazovno-vaspitnog procesa, uključuju u život i rad Škole i da, kroz zajedničku edukaciju i neposrednu komunikaciju, razmenjuju  iskustva  i jačaju saradnju. Seminar je bio dragoceno iskustvo za sve, i za nastavnike i za roditelje, a s obzirom da je akreditovan, sertifikat, odnosno potvrdu o 8 sati stručnog usavršavanja, osim nastavnika dobilo je i nekoliko roditelja koji su inače zaposleni u prosveti.


spu.edu.rs     SVETOSAVSKA PROSLAVA I IZLOŽBA

Petu godinu zaredom, na platou između Škole primenjenih umetnosti i Medicinske škole ''Dr Andra Jovanović'',  u okviru obeležavanja Dana Svetog Save i manifestacije pod nazivom ''Škole otvorenog srca - Medicinska i Umetnička'', učenički parlamenti naših dveju škola, organizovali su  za sugrađane  -  druženje, uz posluženje koje su darovale okolne pekare i male trgovine.  
U galeriji Škole primenjenih umetnosti otvorena je svetosavska izložba pod nazivom ''Izvorište''. Sugrađani ovu izložbu  mogu pogledati do 13. februara.

KLIKNITE NA FOTOGRAFIJU ZA UVEĆANJE
www.spu.edu.rs www.spu.edu.rs www.spu.edu.rs www.spu.edu.rs www.spu.edu.rs www.spu.edu.rs www.spu.edu.rs www.spu.edu.rs www.spu.edu.rs www.spu.edu.rs www.spu.edu.rs www.spu.edu.rs www.spu.edu.rs


spu.edu.rs     NAGRAĐENI UČENICI NA XXIII KONKURSU ''SVETOSAVLJE I NAŠE DOBA''

Na ovogodišnjem konkursu ''Svetosavlje i naše doba'' koji su raspisali Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, Kolo srpskih sestara Eparhije bačke, Odbor za veronauku Eparhije bačke, Centar za likovno vaspitanje dece i omladine Vojvodine  i  Udruženje vojvođanskih učitelja, u kategoriji kaligrafskih radova za učenike srednjih škola, prvu nagradu osvojila je Sara Gligorić, učenica trećeg razreda Škole primenjenih umetnosti, drugu nagradu takođe učenik trećeg razreda naše škole Đorđe Mijailović, a pohvaljene su Milica Nikolić i Anđelka Radovanović.

Osim nagrađenih učenika, proglašen je i najuspešniji pedagog - Nataša Jovanović, profesorka kaligrafije u našoj školi.


spu.edu.rs     DEDA MRAZ PODELIO PAKETIĆE DECI ZAPOSLENIH

Deda Mraz koji nam dolazi svake godine, ponovo je 26. decembra posetio našu školu i deci zaposlenih darovao novogodišnje paketiće. Svi su bili radosni i zadovoljni. Sa Deda Mrazom je doputovala i Snežna Vila.

KLIKNITE NA FOTOGRAFIJU ZA UVEĆANJE
www.spu.edu.rs www.spu.edu.rs www.spu.edu.rs www.spu.edu.rs www.spu.edu.rs www.spu.edu.rs www.spu.edu.rs www.spu.edu.rs www.spu.edu.rs www.spu.edu.rs www.spu.edu.rs www.spu.edu.rs www.spu.edu.rs www.spu.edu.rs www.spu.edu.rs


menu

 

ARHIVA ŠKOLSKIH AKTIVNOSTI
(školska godina - polugodište)

  2023/24. II     2023/24. I     2022/23. II  

 

ARHIVA ŠKOLSKIH AKTIVNOSTI
(kalendarska godina)

  2022.     2021.     2020.     2019.     2018.     2017.     2016.     2015.     2014.     2013.     2012.     2011.     2010.     2009.     2008.     2007.  

 

 

 

::: home ::: webmail ::: contact :::
School of Applied Arts