Škola primenjenih umetnosti
  INFO    UPIS    UČENICI    AKTIVNOSTI    GALERIJA    ŠKOLA    KONTAKT  

2018.      

spu.edu.rsEKSKURZIJA – PRAG, BERLIN, DREZDEN,  11-15.4.2018. GODINE

Ove godine učenici trećeg i četvrtog razreda imali su priliku da od 11-15.4.2018. godine borave u  Pragu, Berlinu i Drezdenu, da upoznaju predele Češke i Nemačke, znamenitosti ovih gradova, arhitekuru, istoriju, kulturu i umetnost, koje su deo i svetske kulturne baštine pod zaštitom UNESCO-a. U Berlinu je posećen Stari muzej (Altes Museum), izgrađen 1830. godine, najstariji u kompleksu Ostrvo muzeja, sa bogatom zbirkom etrurske, rimske i grčke antičke umetnosti.

KLIKNITE NA FOTOGRAFIJU ZA UVEĆANJE
www.spu.edu.rs www.spu.edu.rs www.spu.edu.rs www.spu.edu.rs www.spu.edu.rs www.spu.edu.rs www.spu.edu.rs www.spu.edu.rs www.spu.edu.rs www.spu.edu.rs www.spu.edu.rs www.spu.edu.rs www.spu.edu.rs www.spu.edu.rs www.spu.edu.rs www.spu.edu.rs www.spu.edu.rs www.spu.edu.rs www.spu.edu.rs www.spu.edu.rs www.spu.edu.rs www.spu.edu.rsspu.edu.rsGALERIJA BIBLIOTEKE ŠABAČKE, 28. MART – 11. APRIL 2018.

Ovo je veoma stara priča. U to davno doba jezici i pismo behu sasvim različiti od onih koji postoje danas. Pogledajte samo te neobične znakove koje primećujete na ovim pločama.
Dž. R. R. Tolkin

Neobični znakovi u galeriji Biblioteke šabačke. Znakovi prošlosti, tradicije, viševekovne iskre znanja koja tinja u svakom od nas. Već šesnaest godina učenici i profesori Škole primenjenih umetnosti u Biblioteci šabačkoj postavljaju mape ispisane veštim rukama talentovanih mladih ljudi, zahvaljujući kojima dolazimo do izvorišta, do spoznaje sebe. Nastavljajući tragom Vuka Karadžića, mladi autori izvode reformu u likovnom stvaralaštvu već 25 godina, koliko postoji i Škola. Ova postavka u svakom pogledu ima simbolično–sentimentalni karakter. Radovi učenika inspirisani su slovnim znacima i inicijalima crkvenoslovenske azbuke, pri čemu su učenici, kao i uvek do sada, davali originalna autorska rešenja.

KLIKNITE NA FOTOGRAFIJU ZA UVEĆANJE
www.spu.edu.rs www.spu.edu.rs www.spu.edu.rs www.spu.edu.rs www.spu.edu.rs www.spu.edu.rs www.spu.edu.rs www.spu.edu.rs www.spu.edu.rs www.spu.edu.rs www.spu.edu.rs www.spu.edu.rs www.spu.edu.rs www.spu.edu.rs www.spu.edu.rs www.spu.edu.rs www.spu.edu.rsspu.edu.rsIzložba naše škole ''6/25'', Srećna galerija Studentskog kulturnog centra u Beogradu, 15 - 26. 3. 2018. godine

U Srećnoj galeriji Studentskog kulturnog centra u Beogradu, u godini u kojoj Škola primenjenih umetnosti slavi 25 godina postojanja i rada, 15. marta otvorena je 6. po redu tradicionalna, retrospektivna izložba pod nazivom „6/25“. Na izložbi je prezentovano 40 fotografija nastalih tokom jednogodišnjeg ciklusa rada polaznika sekcije za fotografiju i digitalnu grafiku: Anastasije Mitrović, Anđele Jerković, Anđele Obrenović, Danijele Trifunović, Dimitrija Graovca, Ivane Krulj, Isidore Novaković, Jovane Todorović, Katarine Đorić, Milice Dedagić, Mirjane Janković, Petra Jovanovića  i Ružice Ristivojević.
''Njihove radove, različite po atmosferi, osećanju i energiji koju u sebi nose, povezuje posvećenost i istrajnost u istraživanju stvarnosti, kako one vidljive, spoljašnje, tako i one unutrašnje koju u sebi nose i koja ovim radovima daje bogatstvo i raznovrsnost''. (nastavnik - mentor Mihailo Simović)

KLIKNITE NA FOTOGRAFIJU ZA UVEĆANJE
www.spu.edu.rs www.spu.edu.rs www.spu.edu.rs www.spu.edu.rs www.spu.edu.rs www.spu.edu.rs www.spu.edu.rs www.spu.edu.rs www.spu.edu.rs www.spu.edu.rs www.spu.edu.rs www.spu.edu.rs www.spu.edu.rs www.spu.edu.rs www.spu.edu.rs www.spu.edu.rsspu.edu.rs Nagradni izlet za najbolje učenike, 15. 3. 2018. godine

Za 57 učenika od prvog do četvrtog razreda, koji su na polugodištu pohvaljeni za odličan uspeh i primerno vladanje, škola je 15. 3. 2018. godine organizovala nagradni izlet u Beograd sa sledećim sadržajem: poseta izložbi ''Iza portala'' u Muzeju primenjene umetnosti, poseta galeriji SANU i izložbi ''Dakle, Vi ste taj Uroš Predić'' posvećenoj 160 godini od rođenja velikog srpskog slikara i akademika i odlazak na otvaranje izložbe ''6/25'' naše sekcije za fotografiju i digitalnu grafiku u Studentskom kulturnom centru.

KLIKNITE NA FOTOGRAFIJU ZA UVEĆANJE
www.spu.edu.rs www.spu.edu.rs www.spu.edu.rs www.spu.edu.rs www.spu.edu.rs www.spu.edu.rs www.spu.edu.rs www.spu.edu.rs www.spu.edu.rs www.spu.edu.rs www.spu.edu.rs www.spu.edu.rsspu.edu.rs IZLOŽBA  ''REFLEKSIJA''  U STUDENTSKOM KULTURNOM CENTRU U BEOGRADU

U Studentskom kulturnom centru u Beogradu, 2. marta 2018. godine svečano je otvorena izložba Refleksija, na kojoj su prikazani  radovi sa Prvog republičkog takmičenja u klasičnim likovnim medijima: fotografija. Izložbu su otvorile Jelena Medaković, direktorka Škole za dizajn iz Beograda i Marija Krneta, predstavnik Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

U konkurenciji od 301 fotografije iz 11 škola, žiri je Prvu nagradu na temu: Život ulice/monohrom dodelio Petru Jovanoviću, učeniku trećeg razreda, a drugu Ružici Ristivojević, takođe učenici trećeg razreda.
Na temu: Slobodna/monohrom prvu nagradu dobila Ružica Ristivojević za fotografiju pod nazivom Refleksija.
Nastavnik-mentor: Mihailo Simović

KLIKNITE NA FOTOGRAFIJU ZA UVEĆANJE
www.spu.edu.rs www.spu.edu.rs www.spu.edu.rs www.spu.edu.rs www.spu.edu.rs www.spu.edu.rsspu.edu.rs POSETA DELEGACIJE FRANCUSKE AMBASADE

U okviru posete Šapcu, delegacija ambasade Francuske posetila je 1.3.2018. godine i našu školu. Delegacija u sastavu An-Loren Viguru /ataše za kulturu i izvršna direktorka Francuskog instituta, Žan-Batist Kizen / savetnik za saradnju i kulturu i direktor Francuskog instituta i Bertran Mije / ataše za saradnju, imala je priliku da poseti školske ateljee i upozna se sa različitim umetničkim zanimanjima koja se izučavaju u našoj školi. Žan Batist Kizen je rekao da je došao u Šabac kako bi se razgovaralo o produbljivanju saradnje, naročito u oblasti umetnosti i kulture.


KLIKNITE NA FOTOGRAFIJU ZA UVEĆANJE
www.spu.edu.rs www.spu.edu.rs www.spu.edu.rs www.spu.edu.rs www.spu.edu.rs www.spu.edu.rsspu.edu.rs SVETOSAVSKA PROSLAVA, 27. 1. 2018. GODINE

I ove godine Dan duhovnosti – Dan Svetog Save počeo je humanitarnom manifestacijom ''Škole otvorenog srca'' na platou između naše i Medicinske škole ''Dr Andra Jovanović'', a nastavio se otvaranjem tradicionalne izložbe radova učenika pod nazivom ''Svetkovina'', koju su postavili učenici sa profesorima Milenom Kijurina, Miletom Đurićem i Radivojem Marinkovićem.

Na svečanoj akademiji učestvovala je Milica Stojadinović (tekstove pripremila prof. Bojana Jovanović) i školski hor pod dirigentskim vođstvom prof. Slađane Nikolić, a čitav događaj oplemenili su svojim učestvovanjem i mali horisti Jovana, Nađa, Kira i Lena, deca naših kolega.

Prilog na RTS-u: http://www.rts.rs/page/stories/sr/story/125/drustvo/3017850/skole-otvorenog-srca-u-sapcu.html


KLIKNITE NA FOTOGRAFIJU ZA UVEĆANJE
www.spu.edu.rs www.spu.edu.rs www.spu.edu.rs www.spu.edu.rs www.spu.edu.rs www.spu.edu.rs www.spu.edu.rs www.spu.edu.rs www.spu.edu.rs www.spu.edu.rs www.spu.edu.rs www.spu.edu.rs www.spu.edu.rs www.spu.edu.rs www.spu.edu.rs www.spu.edu.rs www.spu.edu.rs www.spu.edu.rs
 

ARHIVA ŠKOLSKIH AKTIVNOSTI
(kalendarska godina)

2007 - 2008 - 2009 - 2010 - 2011 - 2012 - 2013 - 2014 - 2015 - 2016 - 2017 - 2018

 

 

 

::: home ::: webmail ::: contact :::
School of Applied Arts